Groep D: Rubin Kazan behoudt zicht op tweede ronde

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de vijfde speelronde in de groepsfase van de Champions League kunt u terecht op het VI-Scorebord.

Groep D: Rubin Kazan behoudt zicht op tweede ronde

Rubin Kazan heeft de hoop op de tweede ronde van de Champions League levend gehouden. In eigen huis trakteerden de Russen FC Kopenhagen op een nipte nederlaag: 1-0.

De eerste 45 minuten van het duel waren het aanzien nauwelijks waard. Beide ploegen opereerden voorzichtig en slaagden er niet in een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen.

Net toen beide ploegen zich verzoend leken te hebben met een 0-0 ruststand, bleek een beslissing van arbiter van dienst Martin Atkinson de aanleiding voor de openingstreffer. De Engelsman bestrafte een handsbal van oud-Ajacied Jesper Grønkjær met een strafschop. Christian Noboa (foto) zette dit buitenkansje met een onberispelijke knal om in een doelpunt: 1-0.

In het tweede bedrijf was Kopenhagen de bovenliggende partij, maar bleef de gelijkmaker ondanks een Deens overwicht uit.

Door de zege loopt Rubin drie punten in op Kopenhagen. De Denen bezetten nog wel de tweede plaats met zeven punten uit vijf duels, maar de achterstand van de Russen bedraagt slechts één punt.

Woensdagavond wordt de tweede wedstrijd in Groep D afgewerkt. Koploper Barcelona (acht punten uit vier wedstrijden) gaat dan op bezoek bij hekkensluiter Panathinaikos (twee punten).

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's