Groep D: Müller redt povere Duitsers, Gibraltar vermorzeld

Duitsland won in Dortmund met grote moeite van Schotland, wat bondscoach Joachim Löw de nodige kopzorgen zal opleveren. In dezelfde groep was Polen veel te sterk voor nieuwkomer Gibraltar.

Duitsland - Schotland 2-1
Wereldkampioen Duitsland begon zijn EK-kwalificatiecyclus voortvarend in de zin van dat er drie punten werden behaald. Het spel tegen Schotland was echter belabberd.

Thomas Müller opende na achttien minuten de score met een kopbal. Het volle Signal Iduna Park hoopte vervolgens op een eclatante overwinning, om de bittere smaak van het verloren oefenduel met Argentinië (2-4) weg te poetsen, maar zover kwam het niet. Duitsland, waar de vorige week fel bekritiseerde Mario Gomez ontbrak, speelde slordig. Zo nu en dan klonk zelfs een voorzichtig gefluit vanuit het publiek. Kort na rust kwamen de Schotten bijna langszij, maar het schot van Steven Naismith schampte de paal en hij liet even later weer een kans onbenut.

De gelijkmaker kwam er in de 66ste minuut alsnog via Ikechi Anya, die aan de buitenspelval ontsnapte. De 1-1 hield slechts enkele minuten stand, want in de zeventigste minuut nam Müller na Schots geschutter bij een Duitse corner de 2-1 voor zijn rekening. Daar bleef het bij en in de slotseconden kwam Schotland nog met tien man te staan door rood (twee keer geel) voor Charlie Mulgrew. De slotfase kende ook voor Duitsland een smet, want Marco Reus viel geblesseerd uit.

Gibraltar - Polen 0-7
Gibraltar heeft tijdens zijn eerste competitieve interland ooit niet voor een verrassing gezorgd. Voor rust hield het Zuid-Europese ministaatje de schade beperkt, maar na de pauze liep Polen met gemak uit naar een ruime overwinning. Bij de gasten stond Ajacied Arek Milik in de basis.

Kamil Grosicky nam de eerste en tweede treffer van Polen voor zijn rekening in de elfde en 48ste minuut. Robert Lewandowski nam in minuut vijftig de 0-3 voor zijn rekening en ook de vierde treffer van de avond kwam op zijn naam. De 0-5 werd gemaakt door Lukasz Szukala, waarna Lewandowski weer tweemaal trefzeker was.