Groep D: Frankrijk opnieuw niet langs Wit-Rusland

Voor de nieuwe stand in de diverse EK-kwalificatiegroepen klik hier. Hier vindt u tevens het programma en alle uitslagen.

Frankrijk heeft nagelaten vrijdagavond de voorsprong op naaste rivaal Wit-Rusland te vergroten. Roemenië is door een gemakkelijke zege derde met een punt achterstand op de Wit-Russen.

Wit-Rusland - Frankrijk 1-1Frankrijk heeft opnieuw niet kunnen winnen van Wit-Rusland. De koploper van Groep D kwam, na eerder in eigen huis met 1-0 verloren te hebben, in Minsk niet verder dan een gelijkspel (1-1).

Voor Eric Abidal begon de wedstrijd uiterst ongelukkig met een eigen doelpunt. De kersverse Champions League-winnaar kreeg de bal ongelukkig op zijn voet na een vrije trap van de Wit-Russen, waardoor Frankrijk al na twintig minuten tegen een achterstand aankeek.

Twee minuten later herstelde Florent Malouda (foto) het eigen doelpunt van Abidal. De Chelsea-aanvaller rondde een voorzet van Karim Benzema af met een schuiver: 1-1.

Na het doelpunt van Malouda werd er niet meer gescoord. Het verdelen van de punten heeft weinig consequenties voor de stand in Groep D. Frankrijk gaat na zes duels nog steeds aan de leiding met vier punten voorsprong op Wit-Rusland.

Roemenië - Bosnië-Herzegovina 3-0Roemenië had in eigen huis geen kind aan Bosnië-Herzegovina. De gastheren wonnen gemakkelijk van de nummer vijf in Groep D.

Na 37 minuten opende Adrian Mutu de score. De aanvaller van Fiorentina volleerde een voorzet in de linkerhoek. Vier minuten later waren de Roemenen opnieuw trefzeker. Marica verdubbelde de marge.

Door de 3-0, wederom door Marica, verloor Bosnië-Herzegovina het laatste uitzicht op een overwinning. Een ware afstraffing werd het niet voor het bezoekende land: Ionut Sapunaru miste in de slotminuut een strafschop waardoor het bij 3-0 bleef.

Roemenië stijgt door de overwinning naar de derde positie. De Roemenen delen die plaats met Albanië. Bosnië-Herzegovina had bij een overwinning naar de tweede plaats kunnen stijgen. Door de nederlaag van vrijdag staat het land nu voorlaatste in Groep D.

Foto's: VI Images