Groep D: FC Kopenhagen koploper boven Barcelona

Bekijk hier alle andere uitslagen in de tweede speelronde van de Champions League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

FC Kopenhagen is de verrassende koploper in poule D van de Champions League. De Deense ploeg zette woensdag ook het tweede duel in de groepsfase om in winst. Op bezoek bij Panathinaikos zegevierden de Denen met 0-2.

De Griekse thuisploeg ging in het eerste duel hard onderuit op bezoek bij Barcelona: 5-1. Op eigen terrein wilde Panathinaikos tegen het minder hoog aangeslagen Kopenhagen die flinke nederlaag wegspoelen. Dat lukte echter geen moment.

Dame N'Doye, in het eerste duel al matchwinner tegen Rubin Kazan met de enige treffer van de wedstrijd, zette de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong. Alexandros Tzorvas trachtte door enorm ver uit zijn doel te komen de openingstreffer nog te voorkomen, maar begon met zijn sprint aan een heilloze missie. N'Doye was veel eerder bij de bal en maakte kinderlijk eenvoudig af: 0-1.

Even later werd het nog mooier voor FC Kopenhagen. Martin Vingaard schoot raak uit een vrije trap. Zijn harde inzet was Tzorvas te machtig.

Vier minuten na de onderbreking bezegelde de ervaren Braziliaan Gilberto Silva het lot van Panathinaikos. De routinier moest het veld verlaten na een tweede gele kaart en stelde zo zijn ploeg voor een onmogelijke opgave.

Met tien man konden de Grieken geen vuist meer maken en bleef de aansluitingstreffer uit, waardoor Kopenhagen na de tweede speelronde de trotse koploper is.

Barcelona kwam in Rusland eerder op de avond niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Rubin Kazan. De Catalanen volgen Kopenhagen op de voet met vier punten.