Groep D: Dortmund verslaat Arsenal, Sneijder naast Nuytinck

Borussia Dortmund rekende in eigen huis verrassend eenvoudig af met Arsenal: 2-0. In dezelfde groep voorkwam het Galatasaray van Wesley Sneijder op het nippertje een nederlaag tegen het Anderlecht van Bram Nuytinck: 1-1.

Borussia Dortmund - Arsenal 2-0
Arsenal beleefde een zeer moeizame eerste helft in Westfalen. Dortmund was heer en meester en speelde de vrij wankele Engelse defensie een paar keer knap uit. Doordat Henrikh Mkhitaryan en Patrick Aubameyang serieuze mogelijkheden onbenut lieten, leek Arsenal de rust zonder schade te bereiken. In de allerlaatste aanval van de eerste helft trof Dortmund alsnog doel. Ciro Immobile schoot diagonaal in de verre hoek na een prachtige rush vanaf eigen helft: 1-0.

Direct na rust sloeg Dortmund weer toe. Kevin Grosskreutz stuurde Aubameyang (foto) diep met een mooie steekpass, waarna de spits Wojciech Szczesny omspeelde en afrondde: 2-0. Aubameyang maakte er kort daarna bijna 3-0 van, maar zijn vlammende schot strandde op de lat. In de 73ste minuut kreeg Mkhitaryan weer een grote kans, maar hij mikte over.

Dortmund, dat op 1 oktober op bezoek gaat bij Anderlecht, begint door de zege uitstekend aan het toernooi. Arsenal zal zich op 1 oktober thuis tegen Galatasaray van een heel andere kant moeten laten zien.

Galatasaray - Anderlecht 1-1
Het duel in Istanbul was er een tussen twee Nederlanders. Wesley Sneijder stond in de basis bij Galatasaray en hij ontmoette Bram Nuytinck als tegenstander. Voor die laatste duurde het duel slechts 23 minuten, want toen haalde trainer Besnik Hasi hem wegens een blessure naar de kant. Nuytinck had op dat moment al geel op zijn naam na een snoeiharde overtreding op Burak Yilmaz in de tweede minuut, die hem ook rood had kunnen opleveren.

Anderlecht nam zes minuten na de pauze de leiding. Dennis Praet trof op bijzonder fraaie wijze doel. De kleine Belg kapte op de hoek van het zestienmetergebied naar binnen en schoot in de korte hoek via de binnenkant van de paal raak: 0-1. Het leek genoeg voor de zege, maar in de extra tijd knalde Yilmaz de gelijkmaker tegen de touwen op aangeven van Aurélien Chedjou.