Groep D: Dortmund krijgt maar een punt in Manchester

Borussia Dortmund is er niet in geslaagd met een overwinning terug te keren uit Manchester. De ploeg toonde lef, maar liet drie minuten voor tijd de overwinning door de vingers glippen: 1-1.

Mario Götze was in de openingsfase het dichtst bij een treffer. De Duitser zag zijn inzet via de vingertoppen van City-doelman Joe Hart op de paal belanden. In de 35ste minuut kreeg City een grote kans, maar tikte Roman Weidenfeller op knappe wijze een schot van Sergio Agüero over zijn doel.

De strijd ging tijdens de eerste helft gelijk op in Manchester. Dortmund leek allerminst geïntimideerd door de Engelse grootmacht, nam zelf het initiatief en was bij vlagen gevaarlijk. Vijf minuten voor rust sloeg Götze in meerdere instanties opnieuw bijna toe. Door fraaie reddingen van Hart bleef de thuisploeg echter op de been.

Een kwartier na rust kregen de Duitsers alsnog waar ze recht op hadden. Een defensieve blunder van Jack Rodwell, die de bal inleverde bij Marco Reus, werd door de Dortmund-speler afgestraft: 0-1. Hart was ditmaal kansloos.

Een kwartier voor tijd liet Robert Lewandowski het na om de overwinning veilig te stellen. De aanvaller faalde voor open doel door de bal naast te schieten. Helaas voor de Pool had zijn misser consequenties: door een handsbal in het strafschopgebied van Neven Subotic mocht Mario Balotelli aanleggen vanaf elf meter.

De Italiaan bleef uiterst koelbloedig en trok de stand met een droog schot gelijk: 1-1. Zodoende pakte City het eerste punt van dit CL-seizoen. Borussia Dortmund staat op de tweede plaats in Groep D met vier punten. Real Madrid, dat op bezoek bij Ajax won (1-4), is lijstaanvoerder. Foto: VI Images