Groep D: Dortmund doet goede zaken met zege op Real

Borussia Dortmund heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in Groep D van de Champions League. Die Borussen waren in eigen huis te sterk met 2-1 voor de Spaanse grootmacht Real Madrid, dat door de blessures van Álvaro Arbeloa, Fabio Coentrão en Marcelo met een geïmproviseerde defensie aantrad.

Robert Lewandowski bleef in de 36ste minuut uiterst kalm terwijl hij oog in oog met Real-doelman Iker Casillas stond. De Pool profiteerde van een foute pass van Pepe en schoot de bal vervolgens hard in de korte hoek, waardoor de thuisploeg aan de leiding ging.

Lang mochten de Duitsers niet genieten van de voorsprong, aangezien De Koninklijke twee minuten later alweer op gelijke hoogte kwam. Cristiano Ronaldo rondde een sublieme pass van Mesut Özil op uiterst subtiele wijze af. De Portugees was met een fraai lobje trefzeker.

In de tweede helft bleef Dortmund aanzetten, maar stond Casillas een tweede treffer lang in de weg. De Spaans international hield het vol tot de 64ste minuut. Marcel Schmelzer zorgde voor vreugde in Dortmund door met een fraaie volley de 2-1 aan te laten tekenen, nadat een door Casillas weggebokste bal voor zijn voeten terecht was gekomen.

Dortmund gaat door de zege op Real aan kop in Groep D. De voorsprong van de Duitsers op de Spanjaarden is echter maar één punt. Foto: VI Images