Groep D: 'Barça B' wint, Kopenhagen als tweede door

Barcelona heeft zich op de automatische piloot ontdaan van Rubin Kazan. Kopenhagen is door winst op Panathinaikos verzekerd van de tweede plaats.

Groep D: 'Barça B' wint, Kopenhagen als tweede door

Barcelona-Rubin Kazan 2-0De Catalanen waren met elf punten uit vijf duels al zeker van de eerste plaats in groep D, maar dienden nog wel even een thuisduel met Rubin Kazan af te werken. Dat was te zien aan de beginopstelling van de Catalanen: Iniesta, Xavi, Messi, Puyol en Villa waren door trainer Pepe Guardiola niet opgenomen bij de eerste elf.

Maar ook zonder deze sterkhouders werd de winst in het eigen Camp Nou binnengehaald. Nadat de rust zonder doelpunten was gehaald, zorgde Andreu Fontàs kort na de thee voor de openingstreffer. Victor Vazquez tekende vlak voor tijd voor verdubbeling van de score.

FC Kopenhagen-Panathinaikos 3-1 Op voorhand wisten de Denen dat de tweede plaats in de groep zeker was als Rubin niet tot winst zou komen in Spanje. Wilde de ploeg definitief zeker zijn van plaatsing, volstond winst tegen Panathinaikos.

Dat geschiedde. Kopenhagen zegevierde met 3-1. Een treffer kwamen op naam van voormalig Ajacied Jesper Grønkjær. De aanvaller scoorde kort na rust uit een strafschop de 2-0. Daarna kwam de winst niet meer in gevaar, waardoor de tweede plaats met tien punten een feit was.

Overigens is Kopenhagen de eerste Deense ploeg die erin slaagt de tweede ronde van de Champions League te bereiken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's