Groep C: Zenit sterk bij Benfica, Berbatov velt Leverkusen

Benfica heeft in de Champions League op eigen veld een pak slaag gekregen van Zenit Sint-Petersburg. Bayer Leverkusen liet zich door een oude bekende verrassen.

Benfica – Zenit Sint-Petersburg 0-2
Voor Javi Garcia en Axel Witsel was het een terugkeer op bekend terrein. De twee middenvelders imponeerden bij Benfica voor ze de overstap maakten naar Zenit Sint-Petersburg. Het werd een glorieuze terugkeer in Lissabon. Want Hulk, door de Russen overigens ook in Portugal (FC Porto) weggeplukt in 2012, bracht de bezoekers al na vijf minuten op voorsprong.

Na een steekbal van Oleg Shatov (rechts op foto) wipte de Braziliaan de bal met links over doelman Artur heen. Voor de goalie werd het een dramatische avond. Na een ongelukkige botsing met de Portugees Danny kreeg hij al na negentien minuten de rode kaart om drie minuten later te moeten zien hoe Witsel met een kopbal zijn vervanger Paulo Lopes passeerde.

Zenit kwam daarna niet meer in de problemen tegen de tien man van Benfica. De formatie van André Villas-Boas liet alleen na de numerieke meerderheid uit te buiten.

AS Monaco – Bayer Leverkusen 1-0
Bayer Leverkusen heeft verzuimd zich te belonen. In de eerste helft waren de nodige grote kansen niet besteed aan de Duitsers. Karim Bellarabi, Gonzalo Castro en Hueng-Min Son mochten het zichzelf aanrekenen dat er bij de rust een 0-0 stand op het scorebord stond. In de door harde overtredingen ontsierde wedstrijd kreeg Bayer na ruim een uur de rekening.

Dimitar Berbatov, die zijn buitenlandse avontuur in 2001 begon in Leverkusen, stond aan de basis van de 1-0 van AS Monaco. Met zijn hoofd legde de Bulgaar de bal voor João Moutinho, die via het been van Emir Spahic raak schoot. Bayer kwam deze klap niet meer te boven en leed zo de eerste nederlaag dit seizoen in een officieel duel.