Groep C: Zenit en Monaco na saai duel nog ongeslagen

Reacties

Na een niet bepaald vermakelijk duel, met bijbehorende 0-0 eindstand, is zowel Zenit Sint-Petersburg als AS Monacao in de Champions League nog zonder nederlaag.

Groep C: Zenit en Monaco na saai duel nog ongeslagen

Zenit lijkt in de Russische competitie met 25 punten uit negen duels vooralsnog onaantastbaar, terwijl de Monegasken het seizoen in de Ligue 1 tamelijk stroef zijn begonnen (tien uit acht). In de Champions League wonnen de Fransen hun openingsduel echter met 1-0 van Bayer Leverkusen. Ook in de weinig verheffende eerste helft tegen Zenit, dat twee weken geleden met 2-0 won bij Benfica, bleek weinig van die slechte vorm.

Het team dat met James Rodríguez en Falcao deze zomer twee absolute vedettes kwijtraakte, was voor rust namelijk de bovenliggende ploeg, al stond het halverwege nog 0-0. Dimitar Berbatov en Nabil Dirar kregen al vroeg kansjes, terwijl ook Lucas Ariel Ocampos (foto) het drie keer probeerde. Daarmee had Monaco na één helft al meer doelpogingen ondernomen dan in het hele duel tegen Leverkusen: vijf om vier. Zenit kwam niet verder dan een paar afstandsschoten.

Dat was na rust anders, toen de Belgische verdediger Nicoals Lombaerts de bal tweemaal van dichtbij recht op Monaco-doelman Danijel Subasic (die Maarten Stekelenburg op de bank houdt) kopte. Aan de andere kant was Lombaerts' landgenoot Yannick Ferreira Carrasco gevaarlijk, maar hij trof de paal. Zodoende hebben beide ploegen na twee duels vier punten verzameld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.