Groep C: Verrassend puntenverlies Servië en Italië

Bekijk hier alle andere uitslagen in de derde speelronde van de EK-kwalificatiereeks. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Groep C: Verrassend puntenverlies Servië en Italië

Italië moest genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel, terwijl Servië op eigen veld een nederlaag kreeg te slikken. Tim Matavz was waardevol voor Slovenië.

Noord-Ierland-Italië 0-0Bondscoach Cesare Prandelli was na afloop niet ontevreden met het resultaat. De Italiaan klaagde alleen over de scherpte voor het doel, waardoor zijn ploeg niet tot scoren kwam. Het verwijt gold voornamelijk voor Giampaolo Pazzini en Marco Borriello, die er niet in slaagden de Noord-Ierse keeper Maik Taylor te passeren.

'Wat we van deze wedstrijd moeten leren is dat als je voor het doel komt, je meer vastberaden moet zijn', zei Prandelli na het eerste puntverlies van Italië op weg naar het EK in 2012. Hoewel Noord-Ierland zich voornamelijk beperkte tot verdedigen, liet de thuisploeg zich evenmin niet onbetuigd. Maar net als zijn Italiaanse collega's slaagde David Healy er niet in een mooie kans te benutten.

Servië-Estland 1-3Estland tekende voor een verrassing in Groep C door Servië op eigen veld naar een nederlaag te spelen. De stunt kwam in de tweede helft tot stand dankzij twee fraaie treffers van Tarmo Kink en Konstantin Vassiljev. Kink liet de Servische keeper Vladimir Stojkovic met een schot van 25 meter kansloos, terwijl Vassiljev de Servische jacht op de 2-2 de kop indrukte met een laag schot. Een bizar eigen doelpunt was het sluitstuk van een pijnlijke avond voor Servië. Aleksandar Lukovic passeerde met een kopbal de uitgekomen Stojkovic.

Slovenië-Faerøer Eilanden 5-1Tom Matavz vervulde een belangrijke rol voor Slovenië. De spits van FC Groningen was met een hattrick de beul van Faerøer Eilanden, dat in Ljubljana de vierde nederlaag in de EK-kwalificatie op rij leed. Milivoje Novakovic en Zlatko Dedic deden na de productie van Matavz ook nog van zich spreken.

Ondanks het puntenverlies blijft Italië koploper in Groep C. Estland nam de tweede plaats over van Servië, dat ook Noord-Ierland langszij zag komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen