Groep C: United zakelijk langs Otelul, remise Benfica

In Groep C van de Champions League heeft United een zakelijke zege geboekt op Otelul Galati, terwijl FC Basel op bezoek in Portugal Benfica een punt afsnoepte.

Manchester United - Otelul Galati 2-0The Mancunians boekten op eigen veld een zakelijke overwinning tegen het nietige Otelul Galati, dat na vier duels nog altijd zonder punten is. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson wist zich gesteund door een vroege voorsprong. Na acht minuten spelen bediende Dimitar Berbatov de opgestoomde Phil Jones. Hij trok de bal voor waarna Luis Antonio Valencia de bal voor het intikken had: 1-0.

Daarna oogde United nonchalant, waardoor Galati tot enkele minuten voor het einde mocht hopen op de gelijkmaker. Otelul probeerde het vooral met schoten uit de tweede lijn. In de 86ste minuut maakte Wayne Rooney aan alle onzekerheid een einde: zijn schot werd door Cristian Sârghi dusdanig van richting veranderd dat doelman Branko Grahovac kansloos was: 2-0.

Manchester United komt met de winst op acht punten uit vier duels.

Benfica - FC Basel 1-1De Portugezen kenden een droomstart tegen Basel. Rodrigo zette zijn ploeg op bijzonder fraaie wijze op voorsprong. De aanvaller vuurde een afgeslagen bal met de buitenkant van zijn linkerschoen af richting de verre kruising: 1-0.

De ploeg van trainer Jorge Jesus sprong vervolgens bijzonder slordig met een handvol mogelijkheden om. Benfica was grote delen van de wedstrijd heer en meester, maar verzuimde het krachtsverschil uit te drukken in een tweede doelpunt.

Halverwege de tweede helft gebeurde het onvermijdelijke: FC Basel kwam op gelijke hoogte. Scott Chipperfield bediende Benjamin Huggel en de Zwitser tikte de bal van dichtbij simpel binnen: 1-1. Daar bleef het bij.

Benfica komt na de remise op acht punten uit vier duels en gaat met Manchester United aan de leiding in de groep. Op 22 november treffen de twee koplopers elkaar. Basel heeft vijf punten en is eveneens nog in de race voor overwintering in de Champions League. Foto: VI Images