Groep C: United ongeslagen door, Valencia tweede

In groep C was alles reeds beslist en was geen duel meer van belang. Dat was te zien. Manchester United en Valencia gaan door in de Champions League.

Manchester United-Valencia 1-1United was met dertien punten uit vijf duels al lang en breed verzekerd van een plaats in de volgende ronde. Manager Sir Alex Ferguson gaf een aantal prominenten rust. Ter illustratie: doelman Edwin van der Sar zat niet eens bij de wedstrijdselectie.

Het enige dat voor de Engelsen nog aardig zou kunnen zijn, was het feit dat de ploeg tot het duel nog geen tegendoelpunt incasseerde in deze groepsfase. Daar kwam na een halfuur tegen Valencia verandering in: Pablo Hernández zette de gasten op voorsprong.

Manchester ging, gesteund door eergevoel, na rust toch nog op jacht na de gelijkmaker. Op het uur tekende de Braziliaan Anderson voor de gelijkmaker. Toen vonden de Engelsen het welletjes. Het bleef bij 1-1.

Bursaspor-Glasgow Rangers 1-1De Turken hadden de laatste wedstrijd voor eigen publiek nog iets recht te zetten. De ploeg was tot het duel met de Schotten nog puntloos, incasseerde al vijftien treffers en was zelf slechts een keer trefzeker. Bursaspor nam met een punt tegen Glasgow Rangers met opgeheven hoofd afscheid van het miljoenenbal en is Europees uitgespeeld.

De Rangers kwamen na twintig minuten spelen op voorsprong door Kenny Miller, topscorer van de Schotse competitie. Tien minuten voor tijd bezorgde Yıldırım zijn ploeg toch nog een verdiend puntje.

Rangers is met zes punten uit evenveel duels derde in de groep en gaat door in de Europa League. Foto: VI Images