Groep C: United en Valencia boeken simpele winst

Manchester United heeft op bezoek bij Bursaspor geen fout gemaakt. Valencia deed op eigen veld tegen Glasgow Rangers uitstekende zaken.

Bursaspor-Manchester United 0-3De Turken, na drie duels nog puntloos in groep C, hielden de eerste helft behoorlijk stand tegen Manchester United. De thuisploeg was enkele keren gevaarlijk, maar Edwin van der Sar hield zijn ploeg met goed keeperswerk op de been.

United was met een volley van Darren Fletcher dichtbij de 0-1 en zag nog een doelpunt afgekeurd worden. Paul Scholes schoot in de combinatie binnen, maar beroerde daarbij de bal even met de hand, waardoor het Engelse feestje niet doorging.

Enkele minuten na rust was daar alsnog de Engelse treffer. Na zijn misser voor rust was het deze keer wel raak voor Fletcher. De ban was daarmee gebroken. United liep door treffers van Gabriel Obertan en Bébé simpel uit naar 0-3.

United blijft met de winst soeverein aan kop in groep C met tien punten uit vier duels. Bursaspor is nog altijd puntloos.

Valencia-Glasgow Rangers 3-0Het eerste halfuur hadden de gasten het betere van het spel, maar wisten de de suprematie niet om te zetten in een voorsprong. Zo raakte Steven Naysmith de paal met een knap van afstand.

Daarna trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Valencia wist wél meteen te scoren: Roberto Soldado tikte van dichtbij binnen: 1-0. Dezelfde Soldado zorgde twintig minuten voor tijd voor verdubbeling van de score, waarna het laatste beetje Schots verzet gebroken was. Tino Costa bepaalde de eindstand vlak voor tijd met een volley op 3-0.

Valencia doet met de winst uitstekende zaken en wipt over Glasgow Rangers heen. De Spanjaarden komen op zeven punten uit vier duels, twee meer dan de Rangers en drie minder dan koploper Manchester United.