Groep C: Superieur Málaga simpel voorbij Anderlecht

Málaga is na zijn tweede wedstrijd ooit in de Champions League nog altijd zonder puntenverlies. De ploeg had weinig te duchten van het Anderlecht van trainer John van den Brom: 3-0.

Tot vlak voor rust leek het niet uit te maken wat voor kansen Málaga creëerde. Doelman Silvio Proto hield de Belgen met uitzonderlijke reddingen op de been, maar op het ongelooflijk harde schot van Eliseu had hij geen antwoord. De Portugees, die het al eerder van afstand geprobeerd had, werkte een afgeslagen hoekschop van ruim twintig meter met de wreef in de kruising.

Tot dan toe had Málaga de meeste kansen gehad, maar Anderlecht - waar Bram Nuytinck de hele wedstrijd speelde - kreeg misschien wel de grootste. Dieumerci Mbokani had de hoek voor het uitkiezen, maar kwam na een voorzet vanaf rechts verkeerd uit. Hij schoot naast.

Spelverdeler Joaquín zette Málaga na ruim tien minuten in de tweede helft uit een strafschop op 2-0. Eliseu probeerde de schoonheid van zijn eerste doelpunt te overtreffen, door acht minuten later de bal over Proto heen te stiften: 3-0.

Door de verliespartij heeft Anderlecht in de laatste tien thuiswedstrijden in de Champions League minimaal één doelpunt tegen gekregen. Daarbij is het de tiende wedstrijd in het toernooi waarbij de ploeg van Van den Brom het veld heeft verlaten zonder te winnen.

Málaga is met de volle winst koploper in groep C. Anderlecht heeft één punt uit twee wedstrijden. Foto: VI Images