Groep C: Spanje koploper na zege op Slowakije

Reacties

Spanje heeft de koppositie in Groep C overgenomen door concurrent Slowakije met 2-0 te verslaan. Alleen Oekraïne kan in het spoor blijven van die twee landen.

Groep C: Spanje koploper na zege op Slowakije

Spanje - Slowakije 2-0
Slowakije won zijn afgelopen tien interlands allemaal en was eerder in Bratislava met 2-1 te sterk voor Spanje, maar in Oviedo was het geen partij voor de regerend Europees kampioen. Via Robert Mak (schot voorlangs) kreeg Slowakije nog wel de eerste kans van de wedstrijd, maar daarna zette Spanje de gasten met de rug tegen de muur.

In de vijfde minuut opende Spanje de score al. Jordi Alba kopte raak na een magistrale pass van David Silva. Na iets minder dan een halfuur kwam de thuisploeg al op 2-0. Na een lichte overtreding van Matús Kozácik op Diego Costa kreeg Spanje een penalty, die werd benut door Andrès Iniesta.

Slowakije maakte nadien geen moment aanspraak op een aansluitingstreffer. Spanje was heer en meester en demonstreerde zijn klasse met een paar geweldige combinaties. In de 56ste minuut schoot Cesc Fabregas via de vingertoppen van Kozácik net over. Even later hielp de middenvelder van Chelsea een grote kans om zeep door te veel tijd te nemen, terwijl Silva later over schoot na een mislukte omhaal van Costa.

Zo bleef de score dragelijk voor Slowakije, dat door de nederlaag de eerste plaats kwijtraakt aan Spanje. Beide landen hebben achttien punten na zeven duels, maar op onderling resultaat voert La Roja de ranglijst aan. Oekraïne volgt met vijftien punten. Wit-Rusland, Luxemburg en Macedonië zijn allemaal al uitgeschakeld.

Oekraïne – Wit-Rusland 3-1
Oekraïne heeft een volgende stap gezet op weg naar directe kwalificatie voor het EK in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Mikhail Fomenko had de buit tegen Wit-Rusland al voor rust binnen. Want dankzij doelpunten van Artem Kravets, Andriy Jarmolenko en Jevgen Konoplyanka (foto) was na veertig minuten al een beslissend gat geslagen.

De Wit-Russische tegentreffer van Sergey Kornilenko na ruim een uur was goed voor de statistieken. De tweede gele kaart voor Denys Garmash was een smet op de zege. Met nog drie duels te gaan heeft Oekraïne nu drie punten minder dan Spanje en Slowakije.

Luxemburg – Macedonië 1-0
Luxemburg heeft de eerste overwinning geboekt sinds 2013. Het ging ten koste van Macedonië, dat daardoor veroordeeld is tot de laatste plaats. De enige treffer viel op de valreep en kwam op naam van Sebastien Thill.

Stand Groep C
Spanje 7 - 18
Slowakije 7 - 18
Oekraine 7 - 15
Wit-Rusland 7 - 4
Luxemburg 7 - 4
Macedonië 7 - 3
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.