Groep C: San Marino werkt mee aan droomdebuut Gnabry

Reacties

Duitsland is ook na vier speelronden nog zonder puntenverlies in de kwalificatiereeks richting het WK 2018 in Rusland. In Groep C had de wereldkampioen mede dankzij drie doelpunten van debutant Serge Gnabry geen kind aan San Marino. Noord-Ierland en Tsjechië boekten belangrijke zeges in de strijd om de tweede plek.

Groep C: San Marino werkt mee aan droomdebuut Gnabry

San Marino – Duitsland 0-8
Bondscoach Joachim Löw kon het zich permitteren om dragende krachten als Manuel Neuer, Jérôme Boateng en Mesut Özil te sparen, want in Serravalle was de stromende regen de grootste tegenstander van Die Mannschaft. Na nog geen tien minuten stond het al 0-2. Sami Khedira bleef in de kleine ruimte koelbloedig na een fraaie pass van Ilkay Gündogan, niet veel later profiteerde Gnabry (op de foto met Khedira) tijdens zijn eerste interland van slecht uitverdedigen van Davide Simoncini.

Joachim Löw had zichtbaar te lijden onder het weer in San Marino.
Joachim Löw had zichtbaar te lijden onder het weer in San Marino.

Met de capuchon ver over het hoofd getrokken zag Löw dat zijn ploeg gestaag verder uitliep. Jonas Hector werkte na een half uur de 0-3 tegen de touwen na voorbereidend werk van Gündogan en Mario Götze. Mario Gómez zag zijn treffer vlak voor rust onterecht worden afgekeurd wegens buitenspel, maar na krap een uur mocht Gnabry wél de 0-4 maken terwijl hij net achter de laatste verdediger stond. Nadat Hector ook zijn tweede van de avond had gemaakt, completeerde Gnabry zijn (valse) hattrick. Een eigen goal van Matias Stefanelli betekende 0-7, invaller Kevin Volland zorgde uit de draai voor het slotakkoord.

Noord-Ierland – Azerbeidzjan 4-0
Azerbeidzjan had dankzij zeges op San Marino en Noorwegen na drie duels de tweede plaats in Groep C stevig in handen, maar zag Noord-Ierland vrijdagavond langszij komen dankzij de tweede zege in de kwalificatiereeks. Kyle Lafferty schoot na zijn twee doelpunten tegen San Marino (4-0) in de eerste helft opnieuw raak na een verre inworp van Josh Magennis. Gareth McAuley bewees zijn kracht bij standaardsituaties door een vrije trap van Chris Brunt binnen te knikken, vervolgens liep Noord-Ierland dankzij goals van Ryan McLaughlin en Brunt uit naar een ruime zege.

Tsjechië – Noorwegen 2-1
Tsjechië bleef in het spoor van Azerbeidzjan en Noord-Ierland door voor het eerst te scoren én te winnen in de WK-kwalificatiereeks. Spits Michal Krmencik brak de ban tegen Noorwegen al na elf minuten met een niet te missen intikker. Meteen na rust bracht Jaromir Zmrhal de belangrijke zege in veilige haven door doelman Rune Jarstein te passeren na een knappe steekpass van Borek Dockal. De 2-1 van Joshua King kwam te laat. Met vijf punten zijn de Tsjechen nog in de race voor het WK.

Stand Groep C
Duitsland 4-12 (16-0)
Noord-Ierland 4-7 (8-2)
Azerbeidzjan 4-7 (2-4)
Tsjechië 4-5 (2-4)
Noorwegen 4-3 (5-7)
San Marino 4-0 (1-17)

De nummers één plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De best acht nummers twee spelen play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.