Groep C: ongekende inhaalrace van Zweden in Duitsland

Duitsland heeft ondanks een 4-0 voorsprong in Groep C van de WK-voorronden de eerste punten moeten inleveren. Rasmus Elm zorgde voor de verrassende ontknoping in Berlijn.

Groep C: ongekende inhaalrace van Zweden in Duitsland

Duitsland – Zweden 4-4 Na de 6-1 zege op Ierland was Duitsland hard op weg opnieuw een concurrent hard op de vingers te tikken. Miroslav Klose legde met twee treffers een solide basis voor de overwinning en kreeg navolging van Per Mertesacker en Mesut Özil in de 39ste en 54ste minuut.

Maar de zeker lijkende zege glipte Duitsland pijnlijk door de vingers. De wederopstanding begon na ruim een uur met de treffer van Zlatan Ibrahimovic, die Zweden vrijdag had behoed voor een blamage tegen Faerøer. Aangever Kim Källström stelde drie minuten later Mikael Lustig in staat de marge terug te brengen tot twee. Een gebrek aan concentratie van de Duitse verdediger Holger Badstuber bood daarbij extra hulp.

De Duitse defensie kon zich niet meer herstellen en moest ook de 4-3 van Johan Elmander toestaan. In de slotfase verprutste Ajacied Tobias Sana een uitgelezen kans op de gelijkmaker na een fout van doelman Manuel Neuer. Maar het werd hem vergeven aangezien voormalige AZ-middenvelder Rasmus Elm drie minuten in blessuretijd alsnog de 4-4 op het scorebord bracht.

Door het resultaat hebben beide landen hun eerste puntenverlies geïncasseerd. Duitsland blijft koploper met Zweden als nummer twee.

Faerøer – Ierland 1-4Ierland heeft zich tegen Faerøer hersteld van de zware afstraffing van vrijdag, toen Duitsland in Dublin huis hield. Maar pas in de tweede helft kreeg de sportieve revanche gestalte, toen Marc Wilson de ban brak voor de Ieren. Door de treffers van Jonathan Walters en Darren O'Dea en een eigen doelpunt van Pól Jóhannus Justinussen was de goal van Arnbjørn Hansen niet meer dan een schrale troost voor Faerøer.

Oostenrijk - Kazachstan 4-0Kazachstan was in het Ernst Happel Stadion in Wenen geen partij voor Oostenrijk. Marc Janko gaf met twee treffers het goede voorbeeld aan David Alaba en Martin Hamnik. Voor Bayern-verdediger Alaba was het zijn eerste optreden in het seizoen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's