Groep C: Noord-Ierland stelt teleur, Slovenië wint

Noord-Ierland heeft het knappe gelijkspel tegen Italië geen vervolg kunnen geven. De ploeg kwam in het uitduel met Faerøer niet verder dan een gelijkspel. Italië-Servië werd gestaakt na zes minuten vanwege wangedrag van de meegereisde Servische 'fans'. Slovenië won gelukkig van Estland.

Faerøer-Noord-Ierland 1-1In de eerste helft kregen Kyle Lafferty en Jonny Evans uitstekende kansen om Noord-Ierland op voorsprong brengen. Vlak na rust kreeg Niall McGinn zelfs een niet te missen kans, maar de middenvelder miste voor open doel. De rekening voor het missen van de kansen, kregen de bezoekers na een uur gepresenteerd. Christian Holst passeerde Noord-Ierland-goalie Maik Tailor met
een schuiver.

Daarna volgde een stormloop op het doel van de thuisploeg, maar alleen Lafferty slaagde erin te scoren. De aanvaller van Glasgow Rangers maakte de 1-1 na een prima combinatie met Chris Brunt. Dat Noord-Ierland niet alsnog met de zege aan de haal ging, kwam omdat Chris Baird en Lafferty enkele prima kansen lieten liggen.

Estland-Slovenië 0-1Estland bulkte van het zelfvertrouwen na de 3-1 winst op Servië van afgelopen vrijdag en was, zeker de eerste helft, de betere ploeg. Na 66 minuten probeerde Andrei Sidorenkov echter een inzet van Zlatko Dedic weg te werken, maar passeerde zijn eigen goalie Sergei Pareiko. Daardoor hield Slovenië drie punten over aan het bezoek aan Estland.

Italië-Servië (Gestaakt, zie bericht bij gerelateerd nieuws)