Groep C: Monaco blijft Leverkusen voor, Zenit naar EL

Reacties

AS Monaco heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De efficiënte Monegasken wonnen thuis van Zenit Sint-Petersburg en overwinteren voor het eerst sinds 2004/05 in het miljoenenbal. Bayer Leverkusen moet zich tevreden stellen met de tweede plaats dankzij een gelijkspel bij Benfica.

Groep C: Monaco blijft Leverkusen voor, Zenit naar EL

AS Monaco – Zenit-Sint Petersburg 2-0
AS Monaco kende tot nu toe een wel heel opmerkelijk Champions League-seizoen. De ploeg van trainer Leandro Jardim had aan twee treffers genoeg om acht punten te verzamelen. De vice-kampioen van Frankrijk kreeg er immers ook maar één tegen. Die goede uitgangspositie verzilverde Monaco tegen Zenit Sint-Petersburg.

Ook tijdens de zesde wedstrijd van de club uit het prinsdom viel er weinig te genieten, maar desondanks hadden de fans in het Stade Louis II wel iets om te juichen. Verdediger Aymen Abdennour kopte na een ruim een uur de 1-0 tegen de touwen en Fabino gooide de wedstrijd vlak voor tijd in het slot. Het was genoeg om de koppositie in Groep C op te eisen en Zenit als nummer drie naar de Europa League te verwijzen.

Benfica – Bayer Leverkusen 0-0
Voor Bayer Leverkusen stond in Lissabon alleen nog de groepswinst op het spel. Op bezoek bij het al voor Europese overwintering uitgeschakelde Benfica mochten de Duitsers enigszins van geluk spreken dat het 0-0 bleef. De nummer vier van Duitsland, en de verliezend finalist van de Europa League, creëerde weinig.

Lima was na een uitstekende actie van de in de basis gestarte Ola John in de openingsfase nog het dichtst bij een treffer. De Braziliaanse spits raakte van dichtbij echter de lat. Ook daarna werd er niet meer gescoord, waardoor Leverkusen tweede wordt achter Monaco. Benfica was al veroordeeld tot de laatste plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.