Groep C: 'Minimale' Italianen aan kop, Servië rukt op

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de speelronde in de EK-kwalificatiecampagne zie ook het VI-Scorebord.

Groep C: 'Minimale' Italianen aan kop, Servië rukt op

Italië stevent onbedreigd af op de eerste plaats, en daarmee directe plaatsing voor het EK 2012 in Oekraïne en Polen, in groep C. Bij het nietige voetballand Faerøer kropen de Italianen door het oog van de naald, maar werd wel gewonnen. Ook Servië deed goede zaken.

Faerøer – Italië 0-1Antonio Cassano was na elf minuten de maker van het openingsdoelpunt. De treffer bleek later de winnende, maar daar hadden de bezoekers wel het nodig geluk voor nodig. Zo stond de paal een treffer van de gastheren in de weg.

De dappere pogingen van Faerøer ten spijt; Italië hield stand en vergrootte de voorsprong. Slovenië en Servië beschikken beiden over elf punten. Het gat naar Italië is zodoende acht punten.

Noord-Ierland – Servië 0-1 Ook Servië won allerminst gemakkelijk. Waar bij de Italianen Cassano zich tot de gevierde man ontpopte, was dat bij Servië voormalig Ajacied Marko Pantelic. Zijn treffer bleek goud waard voor de bezoekers, die van de vierde naar de tweede plaats klommen. Slovenië bezit over evenveel punten, maar speelde al wel een duel meer.

Slovenië – Estland 1-2De gelijkmaker van de kersverse PSV'er Tim Matavz hielp Slovenië niet aan een puntje. De spits maakte in de slotfase een treffer van Konstantin Vassiljev ongedaan, maar zag Ats Purje alsnog de winnende treffer maken.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's