Groep C: Milan verder mede door wereldgoal Mexès

AC Milan heeft zich op bezoek bij het Anderlecht van trainer John van den Brom geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Mede dankzij een fabuleus doelpunt van Philippe Mexés (foto) won het met 3-1. Paars-Wit domineerde in de eerste helft, maar kreeg na rust het deksel op de neus. Bram Nuytinck kreeg rood.

Even leek het erop alsof Anderlecht in eigen huis een aanvallend AC Milan tegenover zich kreeg, maar na een felle start van de Rossoneri was het Anderlecht dat Milan terug op eigen helft drukte, maar tot doelpunten leidde dat niet.

Kansen waren er wel voor Anderlecht. Milan Jovanovic stuitte na voorbereidend werk van Dieumerci Mbokani echter op doelman Christian Abbiati, terwijl Dennis Praet zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal krulde. Milan beperkte zich tot de tegenaanval, maar stichtte ondanks verwoede pogingen van Kevin-Prince Boateng, Bojan Krkic en Stephan El Shaarawy weinig gevaar. Pal na rust sloeg Milan dan toch toe. El Shaarawy ontsnapte aan de aandacht van de Anderlecht-defensie en knalde uit een voorzet van Mattia De Sciglio droog raak. Anderlecht kreeg al gauw kansen om gelijk te maken. Mbokani (foto boven) werkte een voorzet van Sacha Kljestan met zijn schouder echter naast, terwijl Praet er met een lobje niet in slaagde om Abbiati te verschalken.

Balverlies van Kouyaté leidde in de zeventigste minuut de definitieve ondergang van Anderlecht in. Alexandre Pato (evenals Urby Emanuelson ingevallen) kon alleen af op het doel van Silvio Proto, waarop Nuytinck aan de noodrem trok. Een minuut later voltrok Philippe Mexés het vonnis door met een omhaal van buiten het zestienmetergebied schitterend raak te schieten.

Anderlecht deed in de 78ste minuut nog wel wat terug via invaller Tom De Sutter, maar het was te laat voor een punt. Milan scoorde zelfs in blessuretijd nog een keer via Pato.

Door de 3-1 zege verzekerde Milan zich achter groepswinnaar Málaga (dat een beter onderling resultaat) van een plek in de achtste finales van de Champions League. Anderlecht mag met vier punten nog hopen op Europa League-voetbal, maar moet dan wel zorgen dat het Zenit Sint-Petersburg (ook vier punten) op de laatste speelronde voorbij gaat. Voor alle standen, uitslagen en doelpuntenmakers uit de vijfde speelronde van de Champions League bekijk het VI Scorebord en de competitiepagina.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.