Groep C: Málaga pakt met remise bij Zenit groepswinst

Zenit Sint-Petersburg heeft de kansen op plaatsing voor de volgende ronde in de Champions League aanzienlijk zien slinken door in eigen huis met 2-2 gelijk te spelen tegen het al geplaatste Málaga, dat zich verzekerde van de koppositie in Groep C.

Zenit toonde vanaf het eerste fluitsignaal de wil om de aanval te zoeken, maar het waren de Spanjaarden die na tien minuten met 2-0 leidden. En het waren juist de vervangers van de gespaarde basiskrachten Isco, Joaquín en Javier Saviola die de Russen pijn deden.

Na acht minuten bracht de als rechtsbuiten gestarte Sebastián Fernández met een voorzet schaduwspits Diego Buonanotte in stelling, die van dichtbij doelman Vyacheslav Malafeev passeerde. Eén minuut later scoorde Fernández zelf, omdat Malafeev verschrikkelijk in de fout ging door de bal in te leveren bij centrumspits Roque Santa Cruz.

Zenit deed daarna wel verwoede pogingen om de achterstand goed te maken, maar pogingen van Hulk (uit een vrije trap) en Danny verdwenen naast en over het doel van Willy, die bovendien redding bracht bij een goed schot van Tomas Hubocan.

Vlak na rust was het wel raak. Danny bracht een voorzet van Hubocan knap onder controle en rondde vervolgens af. Drie minuten later had Aleksandr Kerzhakov de gelijkmaker op zijn schoen, maar de hoek was te moeilijk nadat hij Willy had omspeeld. Twintig minuten voor tijd liet Kerzhakov opnieuw een goede mogelijkheid liggen na een voorzet van Axel Witsel.

Málaga bleef daarna relatief eenvoudig overeind, maar vier minuten voor tijd maakte Zenit toch nog gelijk. Nadat Danny op de doellijn nog had verzuimd om binnen te tikken, scoorde invaller Viktor Fayzulin (foto) wel uit de daaropvolgende afgeslagen bal. In blessuretijd moest Willy nog redding brengen op een afstandsschot van diezelfde Fayzulin, terwijl ook Málaga nog gevaarlijk opdook voor het doel van Malafeev.

Door het gelijkspel is Málaga met elf punten punten zeker van de eerste plaats in Groep C, dankzij een beter onderling resultaat met AC Milan. Zenit loopt met vier punten het gevaar dat het later op de avond al is uitgeschakeld voor de volgende ronde van de CL als Milan op bezoek bij Anderlecht wint.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.