Groep C: Leverkusen bezorgt Benfica nieuwe domper

Bayer Leverkusen heeft in eigen huis tegen Benfica, na de nederlaag bij AS Monaco, de eerste Champions League-overwinning van het seizoen geboekt: 3-1. De Portugezen verloren op hun beurt ook het tweede duel.

Benfica raakte deze zomer behoorlijk wat spelers kwijt, staat in de competitie weliswaar nog altijd bovenaan, maar lijkt in Europees verband geen vuist meer te kunnen maken. Zenit Sint-Petersburg was twee weken geleden in Lissabon al te sterk (0-2) en ook in Leverkusen ging de Europa League-finalist van vorig seizoen onderuit.

De Duitsers trokken onder aanvoering van Heung-Min Son (foto) al vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval, maar het duurde tot de 25ste minuut voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Benfica-keeper Júlio César liet een schot van de Zuid-Koreaan los, waarna Stefan Kiessling simpel kon raakschieten. Son zelf ramde amper tien minuten daarna de 2-0 binnen en leek het duel daarmee op slot te gooien.

Even mocht Benfica hopen op een remonte toen Eduardo Salvio voor 2-1 tekende, maar een minuut later was de marge door een rake penalty van Hakan Çalhanoglu alweer twee treffers: 3-1. Door de eerste overwinning toont Leverkusen zich met drie punten de belangrijkste belager van koplopers AS Monaco en Zenit Sint-Petersburg (beide vier punten), Benfica haakt voorlopig af.