Groep C: Italië verslaat Slovenië, Servië blijft hopen

Italië heeft op bezoek bij Slovenië een minimale, maar uiterst belangrijke zege geboekt. Servië houdt de EK-hoop levend met een zwaarbevochten winst.

Slovenië – Italië 0-1De Italianen kunnen bij wijze van spreken de tickets naar Polen en Oekraïne vast boeken. De ploeg van bondscoach Cesare Prandelli won van achtervolger Slovenië door een doelpunt van Thiago Motta.

De tot Italiaan genaturaliseerde Braziliaan scoorde een kwartier voor tijd na een fraaie Italiaanse aanval. Op de overwinning was weinig af te dingen. Italië beschikte simpelweg over de betere spelers en dat was te zien aan het spel.

Met name de Italiaanse voorhoede bestaand uit Giampaolo Pazzini en Antonio Cassano was om de vingers bij af te likken. Bij Slovenië was overigens een basisplaats weggelegd voor Aleksandar Radosavljevic, maar de speler van ADO kon geen potten breken.

Italië komt met de winst op dertien punten uit vijf duels, terwijl Slovenië met zeven punten plaats twee blijft bezetten. Het EK kan de Italianen dus welhaast niet meer ontgaan.

Servië – Noord-Ierland 2-1Servië mag blijven hopen op het EK. De thuisploeg pakte de laatste strohalm door te winnen van Noord-Ierland. Gemakkelijk ging dat geenszins. De Noord-Ieren pakten kort voor rust brutaal de leiding door een doelpunt van Gareth McAuley.

Pas halverwege de tweede helft stelden de Serven orde op zaken. Door doelpunten van voormalig Ajacied Marko Pantelic en Zoran Tosic boog Servië de achterstand om in een voorsprong: 2-1.

Servië passeert met de overwinning in een keer Estland en Noord-Ierland en komt in punten gelijk met Slovenië (7). De strijd om plaats twee zal de resterende kwalificatieduels in alle hevigheid losbarsten. Voor de bijgewerkte stand in de EK-kwalificatiereeks klik hier. Foto: VI Images