Groep C: Italië kan EK-plaatsing bijna niet ontgaan

Voor de nieuwe stand in de diverse EK-kwalificatiegroepen klik hier. Hier vindt u tevens het programma en alle uitslagen.

Italië stevent onbedreigd af op een ticket voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. De koploper in Groep C won vrijdag opnieuw. Slovenië heeft zoals verwacht op bezoek bij Faerøer Eilanden, laagvlieger in Groep C, eveneens gewonnen. Tim Matavz (FC Groningen) was trefzeker voor de bezoekers.

Italië - Estland 3-0 Italië heeft in zijn zesde EK-kwalificatieduel geen averij opgelopen. De Azzurri wonnen gemakkelijk met duidelijke cijfers van Estland.

Al na twintig minuten keken de bezoekers tegen een achterstand aan. Giuseppe Rossi tekende voor de openingstreffer door na een steekbal van Antonio Cassano in de korte hoek te schieten. Twintig minuten later was de klus geklaard in Modena. Cassano (foto) was zelf verantwoordelijk voor het tweede doelpunt. De aanvaller schoot vanuit de draai de bal op fraaie wijze in de verre hoek.

Vervolgens hield Estland lang stand. De nederlaag leek zodoende beperkt te blijven. Giampaolo Pazzini bracht daar verandering in door beheerst voor 3-0 te zorgen.

Italië blijft na de overwinning met slechts twee verliespunten op de eerste positie staan. Slovenië staat tweede met vijf punten minder.

Faerøer Eilanden- Slovenië 0-2De Faerøer Eilanden zijn er opnieuw niet in geslaagd een overwinning te boeken in Groep C. Slovenië was op bezoek bij de eilandengroep met 2-0 te sterk.

Tim Matavz opende de score namens de Slovenen. Na 29 minuten vond de spits het net, terwijl vier minuten eerder ploeggenoot Marko Suler van het veld was gestuurd na een rode kaart.

De opgave werd vrijwel onmogelijk nadat Rógvi Baldvinsson de bal in zijn eigen doel werkte en Slovenië op een 0-2 voorsprong zette. Dat bleek tevens de eindstand.

Faerøer bezit door de nederlaag nog altijd de laatste positie in Groep C met slechts één punt. De achterstand op nummer vijf Noord-Ierland is vijf punten. Slovenië staat op de tweede positie met vijf punten minder dan de Italiaanse koploper.

Foto's: VI Images