Groep C: Italië boekt eerste zege dit kalenderjaar

Servië is de EK-kwalificatiereeks goed begonnen met een uitoverwinning op Faerøer. Ook Italië won zijn eerste wedstrijd, ook al ging het niet eenvoudig op bezoek bij Estland.

Estland - Italië 1-2Met bondscoach Prandelli op de bank als opvolger van Marcello Lippi startte Italië niet goed in het uitduel met Estland. Na ruim een half uur kwam de thuisploeg brutaal op voorsprong door een treffer van Sergei Zenjov en kort daarna schoot Sander Puri op de lat. In een regenachtig Tallinn leek het er dan ook lang niet op dat Italië zijn eerste overwinning van 2010 zou boeken.

Maar in de tweede helft leidde Antonio Cassano, onder Lippi nooit in beeld, de bezoekers toch nog naar de zege. In de zestigste minuut kopte hij volledig vrijstaand een hoekschop van Andrea Pirlo binnen en drie minuten later stond hij aan de basis van de 2-2. Uit een nieuwe hoekschop van Pirlo stelde Cassano met een hakbal Leonardo Bonucci in staat de winnende treffer binnen te tikken.

Faerøer - Servië 0-3Resad Kunovac, die op de bank zat aangezien Radomir Antic vier duels geschorst werd voor zijn misdragingen na het WK-duel met Australië (2-1 verlies), zag zijn ploeg prima starten en in de veertiende minuut zette Danko Lazovic de bezoekers op voorsprong. De voormalig aanvaller van Feyenoord en PSV scoorde nadat Nikola Zigic eerst nog gestuit werd door Gunnar Nielsen.

Vier minuten later verdubbelde Dejan Stankovic de voorsprong al. De middenvelder van Internazionale krulde van net buiten het strafschopgebied een vrije trap achter doelman Nielsen. In de resterende 72 minuten kregen de bezoekers voldoende kansen om de score op te voeren, maar pas in blessuretijd werd er weer gescoord in Torshavn. Zigic maakte er nog 3-0 van voor Servie.

Slovenië - Noord-Ierland 0-1De grootste verrassing in Groep C kwam op naam van Noord-Ierland. De ploeg won het uitduel met WK-ganger Slovenië door een doelpunt van Cory Evans. De jonge speler van Manchester United maakte in zijn vijfde interland zijn eerste interlandtreffer, die voldoende bleek om drie punten mee naar huis te nemen.