Groep C: Griezmann weer kwelgeest Sneijder en Galatasaray

Reacties

Atlético Madrid heeft zich door een 2-0 zege op Galatasaray geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. Door de winst van de Madrilenen is ook direct zeker dat Benfica, dat eerder op de avond met 2-2 gelijkspeelde in Astana, ook overwintert in het miljoenenbal.

Groep C: Griezmann weer kwelgeest Sneijder en Galatasaray

Atlético Madrid - Galatasaray 2-0
Met Wesley Sneijder als aanvoerder in de basis begon Galatasaray aan het duel in Estadio Vicente Calderón. Interim-trainer Claudio Taffarel zag hoe de eerste kans ook voor de Oranje-international was. Na een fraaie aanname schoot hij maar rakelings naast.

Direct na die kans was het aan de andere kant wél raak. Ongelukkig balverlies van Sneijder zorgde dat Atlético razendsnel omschakelde. Via aanvoerder Gabi kwam de bal terecht bij Antione Griezmann, die vogelvrij en eenvoudig kon binnenkoppen. Zodoende was de Franse aanvaller opnieuw de kwelgeest van de Turken, aangezien hij in de eerdere ontmoeting ook al twee keer had gescoord.

Na rust zorgde diezelfde Griezmann voor de beslissing. Waar Koke eerst nog een kans onbenut liet, was de tandem Gabi-Griezmann opnieuw trefzeker. Na een soepele voetbeweging bezorgde de middenvelder zijn Franse kompaan een niet te missen kans. Uiteindelijk bleef het bij 2-0.

Door de zege komt Atlético Madrid net als Benfica op tien punten na vijf duels. Galatasaray is met vier punten derde en heeft een voorsprong van een punt op FK Astana. Die laatste twee ploegen vechten op 8 december om een Europa League-ticket. In Lissabon staat dan het treffen om de groepswinst op het programma. Bij een gelijkspel is Benfica dan winnaar, aangezien het uitduel in Madrid eerder in een 2-1 zege resulteerde.

Stand Groep C
Club Duels/punten
1. Atlético Madrid* 5-10
2. Benfica* 5-10
3. Galatasaray 5-4
4. FK Astana 5-3
* = geplaatst voor knock-outfase
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.