Groep C: glansrol Müller bij overtuigende zege Duitsland

Reacties

Duitsland is sterk begonnen aan de WK-kwalificatiereeks door overtuigend te winnen op bezoek bij Noorwegen. Elders in Groep C wist Tsjechië maar geen afstand te nemen van Noord-Ierland.

Groep C: glansrol Müller bij overtuigende zege Duitsland

Noorwegen - Duitsland 0-3
Mocht Noorwegen de hoop hebben gehad Duitsland te kunnen verrassen, dan was die na zestien minuten al grotendeels verdwenen. De bezoekers namen direct het initiatief en het overwicht werd na een kwartier uitgedrukt in een voorsprong. Zoals zo vaak scoorde Thomas Müller uit de kluts. De aanvaller trapte eerst nog mis, maar kreeg de bal in de rebound ietwat fortuinlijk voorbij doelman Rune Jarstein.

In pas de tweede interland na de uitschakeling in de halve finale op het EK tegen Frankrijk hield Duitsland zich probleemloos staande. Ook de van AZ naar Hull City vertrokken Markus Henriksen bracht Die Mannschaft geen moment aan het wankelen. Joshua King slaagde daar wel in. De aanvaller van AFC Bournemouth verzuimde namens Noorwegen gelijk te maken. Hij koos voor eigen succes en schoot snoeihard over, tot frustratie van twee vrijstaande ploeggenoten.

Joshua Kimmich had zijn vizier wel op scherp staan toen hij dankzij een fraai steekpassje van Müller voor Jarstein verscheen. De 21-jarige Duitser bleef kalm, schoot in de verre hoek raak en tekende zo voor zijn eerste interlanddoelpunt op slag van rust.

Duitsland liet de bal na in de tweede helft makkelijk van voet tot voet gaan en voor Noorwegen, waar FC Groningen-spelers Ruben Yttergård Jenssen en Alexander Sørloth invielen, had de schade beperken prioriteit gekregen. Uit een voorzet van Sami Khedira kopte Müller na een uur nog raak en bij die derde Duitse treffer bleef het ook in Oslo, al was Benedikt Höwedes nog dicht bij een vierde doelpunt. Jarstein redde echter op het harde schot.

Tsjechië - Noord-Ierland 0-0
Noord-Ierland verwierf tijdens het EK de status van stuntploeg door van Oekraïne te winnen en nipt van Polen en Duitsland te verliezen. Tsjechië beet zijn tanden stuk op de Noord-Ierse formatie van bondscoach Michael O'Neill. Met dank aan de defensieve speelwijze kreeg Noord-Ierland wat het wilde: een punt.

San Marino - Azerbeidzjan 0-1
Voor dat laatste had San Marino waarschijnlijk ook getekend voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Azerbeidzjan. Een moment van onachtzaamheid werd de thuisploeg fataal. Ruslan Gurbanov hielp Azerbeidzjan vlak voor rust aan de voorsprong en de treffer van de aanvaller bleek direct voldoende voor de zege. San Marino moest het bij de jacht op de gelijkmaker vanaf de 53ste minuut met tien man doen door een rode kaart voor Cristian Brolli, die moest vertrekken na een waanzinnige schop.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.