Groep C: EK-ticket Spanje met smet, Oekraïne houdt hoop

Reacties

Spanje heeft de laatste twijfels over de EK-deelname ten koste van Luxemburg weggenomen. Wit-Rusland heeft met een stunt tegen Slowakije de hoop van Oekraïne in leven gehouden.

Groep C: EK-ticket Spanje met smet, Oekraïne houdt hoop

Spanje – Luxemburg 4-0
Spanje verzekerde zich van een EK-ticket dankzij een ruime overwinning op Luxemburg, dat pas in het laatste halfuur de hoop verloor. In Logroño brak Santi Cazorla in de 42ste minuut de ban. De middenvelder scoorde nadat Pedro na een voorzet van Juanfran was gestuit op keeper Jonathan Joubert.

Na ruim een uur maakte Paco Alcácer een einde aan de illusies van Luxemburg, dat in de 53ste minuut via voormalig Willem II-spits Aurélien Joachim nog dicht bij de gelijkmaker was geweest. De spits van Valencia tekende na voorbereidend werk van Jordi Alba ook voor de 3-0, waarna Cazorla de eindstand op 4-0 bepaalde.

De succesvolle EK-kwalificatie van Spanje werd echter overschaduwd door blessureleed. Al na een halfuur had bondscoach Vicente Del Bosque al twee keer moeten wisselen. Zowel David Silva als Álvaro Morata ging geblesseerd van het veld. Vooral de kuitkwestuur van de Juventus-spits laat zich ernstig aanzien. De vrees bestond dat hij een kuitbeen had gebroken, maar het lijkt te gaan om een spierblessure.

Slowakije – Wit-Rusland 0-1
Slowakije heeft verzuimd zich al zeker te stellen van de tweede plaats en daarmee een eerste EK-ticket in de historie. De ploeg van bondscoach Ján Kozák verkeek zich op Wit-Rusland, dat in Zilina dankzij een doelpunt van Stanislav Dragun een verrassende overwinning boekte. Zelfs de rode kaart voor de Wit-Rusland-aanvoerder Aleksandr Martynovich in de 65ste minuut kon Slowakije niet helpen.

Ondanks het verlies heeft Slowakije directe kwalificatie nog in eigen hand. Bij winst maandag op Luxemburg is het debuut op het EK zeker gesteld, omdat het dankzij een beter onderling resultaat een streepje voor heeft op nummer drie Oekraïne.

Macedonië – Oekraïne 0-2
Oekraïne profiteerde met moeite van de uitglijder van Slowakije. Gemakkelijk ging het niet in en tegen Macedonië. Na bijna een uur bood hands van Macedoniër Leonard Zuta uitkomst voor de gasten in Skopje. Jevgen Seleznjov maakte dankbaar gebruik van de buitenkans en bracht Oekraïne uit een strafschop op voorsprong.

De 0-2 van Artem Kravets bracht Oekraïne zekerheid over de drie punten, waarmee het naast Slowakije kwam wat punten betreft. Maar vanwege het onderlinge resultaat moet Oekraïne, dat maandag Spanje ontvangt, hopen op nieuw puntenverlies van Slowakije om nog kans te maken op directe kwalificatie. Een plaats in de play-offs was al zeker.

Stand Groep C
Spanje 9-24
Slowakije 9-19
Oekraïne 9-19
Wit-Rusland 9-10
Luxemburg 9-4
Macedonië 9-3
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.