Groep C: Duitsland overtuigend, bittere nasmaak Ierland

Duitsland heeft Kazachstan zonder enige moeite aan de kant gezet. Al binnen een half uur was de wedstrijd beslist. Het zag er naar uit dat Ierland goede zaken deed in de wedstrijd tegen Oostenrijk, maar een doelpunt in de slotfase van David Alaba gooide roet in het eten.

Duitsland – Kazachstan 4-1In de 23ste minuut zette Marco Reus de Duitsers met een hard afstandsschot op voorsprong. De vleugelspeler van Borussia Dortmund verraste doelman Andriy Sidelnikov van buiten het zestienmetergebied.

Vervolgens begon Duitsland steeds beter te voetballen, wat ook het gewenste resultaat had. In de 27ste minuut eindigde een sterke aanval voor de voeten van Mario Götze, die de bal zonder problemen achter de lijn kon werken.

Ilkay Gündogan, net als de eerdere trefzekere Duitsers ook onder contract bij Dortmund, bracht Kazachstan vervolgens de nekslag toe door op aangeven van Mesut Özil (foto) met enig geluk de 3-0 binnen te tikken.

Namens Kazachstan deed Heinrich Schmidtgal nog wat terug met een eretreffer (3-1), maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet. Sterker, via Reus werd de eindstand op 4-1 bepaald voor Duitsland. Met zestien punten uit zes wedstrijden blijven de Duitsers fier aan kop in Groep C. Kazachstan is vijfde.

Ierland – Oostenrijk 2-2De Ieren kwamen in de twaalfde minuut door een doelpunt van Martin Harnik op achterstand, maar toonden zich sterk door in de eerste helft nog twee keer te scoren.

Stoke City-speler Jonathan Walters ontpopte zich tot man of the match door eerst via een strafschop de stand gelijk te trekken en vervolgens op slag van rust zijn land op voorsprong te zetten.

Zijn tweede doelpunt bleek helaas voor de Ieren niet de laatste treffer, aangezien Alaba diep in de blessuretijd de 2-2 maakte. Daardoor delen Oostenrijk en Ierland de tweede plaats met Zweden, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld. Voor alle uitslagen, doelpuntenmakers en standen op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op onze pagina: WK-kwalificatie Europa.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.