Groep C: Duitsland met veel fortuin langs Oostenrijk

Op bezoek bij Oostenrijk heeft Duitsland met veel geluk zijn tweede overwinning in de WK-kwalificatiereeks geboekt. Ook Zweden won, met dank aan twee voormalig Eredivisionisten.

Oostenrijk - Duitsland 1-2Duitsland heeft ook zijn tweede WK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. In en tegen Oostenrijk had de ploeg van trainer Joachim Löw over geluk echter niet te klagen, want de thuisploeg was de eerste helft de betere ploeg. Op slag van rust kwam Duitsland echter op voorsprong door een treffer van Marco Reus, die kon profiteren van goed voorbereidend werk van Miroslav Klose.

In de zevende minuut van de tweede helft maakte Mesut Özil 0-2 uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Veli Kavlak op Thomas Müller. Zlatko Junuzovic maakte binnen het uur nog wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Marco Arnautovic kreeg nog wel een kans op de gelijkmaker, maar van dichtbij wist de aanvaller van Werder Bremen niet te scoren.

Zweden - Kazachstan 2-0Voor Zweden begon de jacht op een WK-ticket met een thuiswedstrijd tegen Kazachstan, dat met 2-0 werd verslagen. Twee spelers met een verleden in de Eredivisie verzorgden de productie. Voormalig AZ-middenvelder Rasmus Elm maakte in de 37ste minuut 1-0 en in blessuretijd bepaalde Marcus Berg, die in Nederland speelde voor FC Groningen en PSV, de eindstand op 2-0. Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op WK-kwalificatie Europa. Foto: VI Images