Groep C: Danny schiet Benfica uit Champions League

Reacties

Benfica is uitgeschakeld voor de volgende ronde van de Champions League. Op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg deed de late treffer van aanvoerder Danny de Portugese topclub de das om: 1-0.

Groep C: Danny schiet Benfica uit Champions League

De inzet vooraf was duidelijk: winnen om aan te haken. Zo niet, dan is alleen de Europa League na de winterstop nog mogelijk. Lange tijd leek het duel uit te monden in een doelpuntloze remise. Beide ploegen speelden angstig en waren amper gevaarlijk. Namens de thuisploeg was Hulk gevaarlijk via een directe vrije trap, terwijl Danny vlak voor de rust gevaar stichtte met een schot uit de tweede lijn.

Aan de andere kant was Eduardo Salvio misschien wel het dichtst bij de openingstreffer. De aanvaller van Benfica kwam door over de rechterkant, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Yuri Lodygin. Ook in de tweede helft was het een gelijkopgaande strijd, met kansen over en weer. Pas in de slotfase werd de ban gebroken. Op aangeven van Hulk schoot Danny onberispelijk binnen: 1-0.

Pas daarna werd het een echte wedstrijd. Benfica, waar Luisão in blessuretijd zijn tweede gele kaart incasseerde en Ola John vlak voor tijd in de ploeg kwam en zijn eerste Champions League-minuten van het seizoen maakte, vocht voor de laatste kans om alsnog te overwinteren in het kampioenenbal. Zover kwam het niet.

Zenit staat door de nipte zege voorlopig met zeven punten tweede achter koploper Bayer Leverkusen (negen punten), gevolgd door AS Monaco met vijf punten. Later op de avond neemt AS Monaco het op tegen Bayer Leverkusen, dat nu zeker is van de volgende ronde in de Champions League. Benfica zal hopen dat de Duitsers hun sportieve plicht vervullen, aangezien de Portugezen dan nog kans maken op een Europa League-ticket.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.