Groep C: AS Monaco passeert Zenit na zege op Leverkusen

AS Monaco heeft in de laatste groepswedstrijd van de Champions League de beste papieren voor de tweede plaats in Groep C. De Franse topclub pakte drie punten op bezoek bij koploper Bayer Leverkusen (0-1) en passeert Zenit Sint-Petersburg.

Bayer Leverkusen was voorafgaand aan deze wedstrijd al zeker van de volgende ronde in het miljoenenbal. Daarentegen was een goed resulaat voor de bezoekers uit Monaco van groot belang. Dat was echter niet terug te zien in Leverkusen. De Duitsers waren zowel voor als na rust de bovenliggende partij en kregen zeker vier opgelegde kansen om het veldoverwicht uit te drukken in cijfers.

Het mooiste moment kwam van de voet van de aanvoerder Bender, die met een geplaatst schot de lat raakte. AS Monaco stelde daar amper iets tegenover. Ook Dimitar Berbatov niet. De Bulgaar keerde terug op bekend terein. De aanvaller van Monaco speelde ruim tweehonderd wedstrijden in het shirt van Leverkusen en maakte daarin negentig doelpunten.

Toch was het niet Leverkusen, maar Monaco-aanvaller Lucas Ocampos die een kwartier voor tijd de scoorde opende. De Argentijn stond twee minuten in de ploeg toen hij op aangeven van Nabil Dirar de eindstand bepaalde. Het was pas de tweede treffer van Monaco in dit Champions League-seizoen. Dinsdag 9 december valt de beslissing. Nummer drie Zenit (7 punten) en nummer twee Monaco (8 punten) moeten uitmaken wie er verder gaat in de Champions League en wie het seizoen vervolgt in de Europa League.