Groep C: Anderlecht overeind bij AC Milan, triomf Málaga

AC Milan kwam in eigen huis in Groep C van de Champions League niet voorbij het Anderlecht van trainer John van den Brom en verdediger Bram Nuytinck. Málaga was in eigen huis een maatje te groot voor het steenrijke Zenit Sint-Petersburg.

AC Milan – Anderlecht 0-0John van den Brom (foto) en verdediger Bram Nuytinck kenden met Anderlecht een bemoedigend debuut in het hoofdtoernooi van de Champions League. Op bezoek bij AC Milan, waar Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis startten, bleef de Belgische kampioen op de been.

Milan zocht de kleedkamers op onder begeleiding van gefluit en boegeroep van de eigen fans. Het had in de eerste helft geen indruk kunnen maken tegen de ploeg van Van den Brom, die met gevaarlijke schoten van Sacha Kljestan en Guillaume Gillet van zich afbeet.

De Rossoneri kregen zowel in de eerste als in de tweede helft wel de betere kansen, maar onderen anderen Emanuelson, Mathieu Flamini en Giampaolo Pazzini stuitten allen op Anderlecht-doelman Silvio Proto.

Málaga – Zenit Sint-Petersburg 3-0Málaga gaf het debuut in de Champions League glans met een overwinning op de miljoenenploeg van Zenit Sint-Petersburg, dat met recordaankoop Hulk in de basis startte.

Het waren de financieel geplaagde Spanjaarden die het duel al vroeg beslisten. De behendige Isco dribbelde na drie minuten door de Russische defensie en schoot via de binnenkant van de paal raak.

Tien minuten later scoorde ook de transfervrij aangetrokken Javier Saviola. De kleine Argentijn had de hoek voor het uitzoeken na een voorzet van rechtsback Jesús Gámez en plaatste de bal – eveneens via de paal – achter Zenit-doelman Vyacheslav Malafeev.

Een kwartier voor tijd vergrootte Isco de score nog op aangeven van Joaquín. Door de ruime zege gaat Málaga aan kop in groep C. Foto: VI Images