Groep C: Anderlecht onderuit dankzij penalty Kerzhakov

John van den Brom wacht met Anderlecht nog altijd op de eerste overwinning van dit Champions League-seizoen. Zenit Sint-Petersburg was in Groep C met 1-0 te sterk, hoewel de Belgische kampioen zelf ook voldoende kansen op een goal kreeg.

Scoren is Anderlecht tijdens deze editie van het miljoenenbal echter nog niet gegeven. Net als tegen AC Milan (0-0) en Málaga (0-3) had de Brusselse voorhoede het vizier niet op scherp. Zo kreeg Milan Jovanovic al vroeg in de wedstrijd de kans om de score te openen, maar hij schoot oog in oog met Vyacheslav Malafeev voorlangs. Anderlecht kreeg ook daarna enkele mogelijkheden, maar verzuimde die goed uit te spelen.

Zenit had aanvankelijk eveneens moeite om het doel te vinden. Hulk schoot vanuit een vrije trap dicht langs het doel van Silvio Proto en kon ook in de tweede helft zijn peperdure transfersom niet waarmaken. Zo trapte hij de bal na een uur ver naast en over, terwijl enkele ploeggenoten er beter voor stonden.

Uiteindelijk kwam Zenit dan toch op voorsprong. Jovanovic hield zijn directe tegenstander Alekandr Anyukov vast, waarna arbiter Ivan Bebek naar de stip wees. Aleksandr Kerzhakov (foto), tot dan toe nauwelijks gevaarlijk, benutte het buitenkansje in de 72ste minuut dankbaar door doelman Proto naar de verkeerde hoek te sturen.

Anderlecht, waar Bram Nuytinck de volle negentig minuten meedeed, zette in de slotfase nog wel aan en was via een volley van Jovanovic ook nog gevaarlijk. Zenit hield echter stand, waardoor het na de nederlagen tegen Málaga (0-3) en AC Milan (2-3) de eerste punten in groep C bemachtigt. Ongeacht het resultaat tussen de twee groepsgenoten later vanavond is Anderlecht laatste. Zenit staat derde. Foto: VI Images