Groep C: AC Milan verslaat Zenit door eigen doelpunt

AC Milan heeft een einde weten te maken aan een reeks van zestien thuisduels zonder verlies voor Zenit Sint-Petersburg. De in eigen land matig presterende ploeg won in Rusland de Champions League-wedstrijd met 3-2.

Groep C: AC Milan verslaat Zenit door eigen doelpunt

AC Milan zelf wist tevens een eigen (negatieve) reeks te beëindigen. Het won voor het eerst in zes uitwedstrijden weer eens een Champions League-duel. De laatste keer was in 2010, toen de Rossoneri Auxerre in Frankrijk met 2-0 versloegen.

Urby Emanuelson opende in de dertiende minuut de score. Hij schoot een vrije trap raak, die door de muur zodanig van richting werd veranderd dat Zenit-sluitpost Vyacheslav Malafeev kansloos was. Het was de eerste goal ooit in de Champions League voor de voormalig Ajacied.

Stephan El Shaarawy zette AC Milan op een 2-0 voorsprong. De geboren Italiaan met Egyptische roots kroonde zich daarmee tot de jongste doelpuntenmaker van Milan ooit in de geschiedenis van het belangrijkste Europese clubtoernooi (19 jaar en 342 dagen). Hij loste Alexandre Pato (20 jaar en 49 dagen) af.

Vlak voor rust bracht Hulk Zenit terug in de wedstrijd. Niet voor het eerst nam de Braziliaan het doel van Abbiati snoeihard onder vuur, maar ditmaal moest de prima keepende Italiaan capituleren. Met het linkerbeen schoot Hulk de bal hard en laag in de verre hoek.

Na de pauze ging uitgerekend Abbiati in de fout. Hij schatte een corner van Hulk helemaal verkeerd in, waardoor Roman Shirokov vrij kon inkoppen: 2-2. Uiteindelijk werd niet Abbiati maar Tomás Hubocan van Zenit de schlemiel van de avond. Hij toucheerde een voorzet van Riccardo Montolivo met zijn linkerbeen, waardoor de bal in het eigen doel verdween. Zenit verdiende de gelijkmaker wel, maar Milan hield stand.

AC Milan staat door de winst op vier punten uit twee duels. Zenit, de ploeg van de Italiaanse coach Luciano Spalletti, staat nog puntloos onderaan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's