Groep B: Supertrio PSG schittert, Bayern klopt Anderlecht

De twee absolute topfavorieten in Groep B van de Champions League hebben in de eerste speelronde geen steken laten vallen, zowel Paris Saint-Germain als Bayern München pakte de volle buit. De Franse miljoenenploeg zorgde op bezoek bij Celtic dankzij het dodelijke aanvalstrio al in de eerste helft voor de beslissing (eindstand 0-5), terwijl Der Rekordmeister tegen tien man van Anderlecht eveneens een - uiteindelijk - reguliere 3-0 zege boekte.

Celtic - Paris Saint-Germain 0-5
Het dappere Celtic tekende in het verleden nog weleens voor een stunt tegen een grootmacht. Zo werd in 2012 met 2-1 gewonnen van Barcelona en hielden de Schotten Manchester City vorig jaar nog op 3-3. Een dergelijke verrassing zat er dinsdag op het eigen Celtic Park geen moment in, en dat was te danken aan de peperdure drietrapsraket in de Parijse voorhoede. Een treffer van Edinson Cavani werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar daarna waren het de twee duurste spelers ter wereld die de touwtjes stevig in handen namen.

Al ging er aan de 0-1 van Neymar wel een dubieus moment vooraf. Celtic-spits Leigh Griffiths leek bij een uitbraak het slachtoffer van een overtreding, maar er werd niet gefloten. Op de counter werd Neymar weggestuurd door een prachtige steekpass van Adrien Rabiot, de Braziliaan van 222 miljoen schoot vervolgens koeltjes raak. Tien minuten voor tijd legde Neymar de bal met het hoofd vervolgens klaar voor Cavani, maar omdat de Uruguayaan de bal volledig miste, kon Kylian Mbappé de 0-2 binnenschieten. Door een strafschop van Cavani - die zelf in de zestien naar de grond werd getrokken - werd het vijf minuten voor rust zelfs al 0-3.

Lange tijd leek die ruststand ook de eindstand te worden, maar in de laatste minuten besloot PSG nog een keer gas te geven. Uit een voorzet van Julian Draxler tikte Mikael Lustig ongelukkig in eigen doel, een minuut later tekende Cavani met een bijzonder knappe, vallende kopbal voor de vijfde Franse treffer.

Bayern München - Anderlecht 3-0
Op bezoek bij het Bayern van basisklant Arjen Robben wachtte Anderlecht op voorhand al een loodzwaar karwei, maar die klus veranderde na elf minuten in een volkomen kansloze missie. Sven Kums trok de doorgebroken Robert Lewandowski naar de grond en kon met rood inrukken. Hoewel de overtreding van de voormalig middenvelder van SC Heerenveen buiten het strafschopgebied leek te beginnen, kreeg Bayern een strafschop. Lewandowski zelf pakte het cadeautje simpel uit.

Tegen tien Paars-Witten bleef het voor Bayern in de eerste helft echter bij die ene treffer. Daarvoor leek de Duitse grootmacht kort na rust de prijs te betalen, maar Alexandru Chipciu raakte de paal. Op driekwart wedstrijd viel de beslissing alsnog, toen Thiago Alcántara een voorzet van Joshua Kimmich tot doelpunt promoveerde. Daarmee was het Belgische verzet definitief gebroken, maar Robben kon zich niet meer onderscheiden met een treffer. Eerst schoot hij zeer fraai rakelings over, even later barstte hij in woede uit omdat Lewandowsku hem over het hoofd zag. Dankzij de late goal van Kimmich konden de Duitse fans in de slotminuut toch nog een keer juichen.