Groep B: Standard Luik en Hannover 96 overwinteren

Standard Luik is door een 2-0 zege op Hannover 96 groepswinnaar geworden van Groep B. De Duitsers eindigen niettemin als tweede omdat FC Kopenhagen niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Vorskla Poltava (1-1).

Standard Luik - Hannover 96 2-0De ploegen begonnen met allebei vier punten voorsprong op nummer drie FC Kopenhagen en zeven op het al uitgeschakelde Vorskla Poltava. De winnaar van de ontmoeting was derhalve zeker van overwintering in de Europa League én groepswinst. Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat die inzet de teams inspireerden. Een boeiende en intense wedstrijd volgde.

Standard kwam na 25 minuten aan de leiding. Een hoekschop belandde voor de voeten van Mohammed Tchité (foto) die geen twijfel kende en met een snoeihard schot zijn team aan de leiding bracht. De thuisploeg besloot zich niet in te graven en kreeg voor die instelling tien minuten na rust de beloning. Gohi Cyriac was het eindpunt van een soepele aanval die in de 2-0 voorsprong resulteerde.

Daarnaast mocht Standard doelman Sinan Bolat dankbaar zijn. Hij greep uitstekend in bij twee goede kansen van de Duitsers. Hannover probeerde nog wat aan de achterstand te doen maar Standard Luik bleek goed georganiseerd en gaf weinig meer weg.

Vorskla Poltava - FC Kopenhagen 1-1De meest besproken man in de eerste helft was Dame N'Doye. De Senegalese aanvaller van FC Kopenhagen werkte na een half uur spelen de bal onhandig via de knie achter zijn eigen doelman Johan Wiland. Zeven minuten later maakte N'Doye echter zijn fout goed door met een droge schuiver zijn ploeg weer op gelijke hoogte te brengen. In de tweede helft probeerden de Denen nog wel de winst te grijpen maar slaagde daar niet in.

Door deze uitslagen zijn de kaarten geschud in de Groep B. Standard Luik wint de poule en het verliezende Hannover 96 zal eindigen als tweede. FC Kopenhagen en Vorskla Poltava zijn klaar in Europees verband en spelen de laatste wedstrijd slechts om het prestige en de wedstrijdpremie. Foto: VI Images