Groep B: Schalke eindigt als eerste, Arsenal stelt teleur

Arsenal heeft door een voorsprong op bezoek bij Olympiakos in de Champions League weg te geven ook de eerste plaats in Groep B aan Schalke 04 gelaten. Schalke zelf speelde in een weinig enerverend duel met 1-1 gelijk.

Montpellier – Schalke 04 1-1Zonder Klaas-Jan Huntelaar startte Schalke aan het duel. De spits zag hoe zijn vervanger Teemu Pukki in de 25ste minuut een bijna niet te missen kans op de openingstreffer kreeg. De Fin stond oog in oog met doelman Jonathan Ligali van Montpellier, maar kon de voorzet van Julian Draxler niet tot doelpunt promoveren.

Elf minuten na rust was het alsnog raak voor de ploeg van trainer Huub Stevens. Benedikt Höwedes kopte raak nadat Christoph Metzelder met zijn hoofd een vrije trap van Lewis Holtby klaargelegd had.

Drie minuten later maakte Emanuel Herrera de achterstand voor de Fransen ongedaan. Anthony Mounier zette de bal voor en enigszins fortuinlijk prikte Herrera de bal achter de niet scherp ogende Schalke-doelman Timo Hildebrand.

In de slotfase kreeg Montpellier nog kansen op de drie punten, maar Herrera verzuimde twee keer te scoren. Huntelaar viel na 77 minuten in, maar kon geen potten meer breken.

Schalke 04 was al geplaatst voor de knock out-fase. Montpellier verdubbelt met het gelijkspel zijn puntenaantal, maar dat is puur voor de statistieken. Omdat Arsenal niet won, is Schalke wel de uiteindelijk poulewinnaar in Groep B. Olympiakos - Arsenal 2-1In de 38ste minuut opende de van een achillespeesblessure teruggekeerde Tomas Rosicky de score namens Arsenal, nadat Gervinho zichzelf aan de rechterkant van het strafschopgebied vrijspeelde en het overzicht behield. Hij legde de bal terug en de Tsjechische middenvelder schoot de bal laag raak in de linkerhoek.

Na rust zette Olympiakos met twee treffers binnen tien minuten de achterstand om in een voorsprong. Eerst schoot Giannis Maniatis de gelijkmaker binnen nadat de bal via Aaron Ramsey bij hem was beland. Negen minuten later krulde Kostas Mitroglou de bal van net buiten het zestienmetergebied knap in het Arsenal-doel: 2-1. Die voorsprong bleef intact in de slotfase.

Door het verlies eindigt Arsenal met tien punten op de tweede plaats in Groep B. Olympiakos mag zich, na negen punten te hebben verzameld, opmaken voor duels in de Europa League. Schalke gaat door als groepswinnaar, met twaalf punten. Voor alle standen, uitslagen en doelpuntenmakers uit de zesde speelronde van de Champions League bekijk het VI Scorebord en de competitiepagina.
Foto's: VI Images