Groep B: Schalke 04 laat winst glippen, zege Arsenal

Arsenal heeft zijn status als favoriet in groep B bevestigd. De Londense club versloeg Olympiakos Piraeus met 3-1. Concurrent Schalke 04 gaf tegen Montpellier de winst in de slotminuut uit handen.

Schalke 04 - Montpellier 2-2Souleymane Camara dompelde Schalke 04 in rouw. In de slotminuut hielp Camara de Fransen aan het eerste Champions League-punt in de clubgeschiedenis.

Klaas-Jan Huntelaar en Julian Draxler toonden hun waarde voor Schalke. De twee aanvallers waren zeer bedrijvig en waren een plaag voor de verdedigers van Montpellier.

Karim Aït-Fana hielp de Fransen aan een vroege voorsprong. De Franse Marokkaan krulde de bal na dertien minuten op schitterende wijze langs doelman Lars Unnerstall. Het antwoord van Schalke liet niet lang op zich wachten. Klaas-Jan Huntelaar stuurde, twee minuten nadat hij een gele kaart ontving, Julian Draxler weg. De negentienjarige aanvaller omspeelde doelman Geoffrey Jourdren en rondde beheerst af.

Draxler was zeven minuten na rust opnieuw belangrijk. Garry Bocaly haalde de aanvaller neer en kreeg de rode kaart voorgehouden. De bijbehorende strafschop werd benut door Huntelaar (foto onder), die daarmee zijn vijfde Champions League-doelpunt voor de club uit Gelsenkirchen maakte. De Achterhoeker evenaarde daarmee Raúl en Kevin Kuranyi, de clubtopscorers van Schalke in de CL-historie. Draxler moest zijn verdiende strafschop bekopen met een ongelukkige valpartij op de arm. Ibrahim Afellay verving de jongeling. Schalke mag het zichzelf aanrekenen dat de ploeg het duel niet besliste. Camara greep de enige kans op de gelijkmaker in de laatste minuut dankbaar aan.

Arsenal - Olympiakos Piraeus 3-1Arsenal slaagde er ruim veertig minuten niet in het veldoverwicht in de score uit te drukken. Op aangeven van Mikel Arteta brak de Ivoriaan Gervinho dan toch de ban. De aanvaller schoot laag in. Drie minuten later kopte Kostas Mitroglou Olympiakos op slag van rust op gelijke hoogte. Hij was trefzeker op aangeven van Leandro Greco.

Lukas Podolski zette Arsenal voor de tweede maal op voorsprong. De Duitse spits rondde een voorzet van Gervinho doeltreffend af. Aaron Ramsey tilde in de blessuretijd de stand naar 3-1, waardoor het overwicht ook in cijfers uitgedrukt werd.

De confrontaties tussen Arsenal (zes punten) en Schalke 04 (vier punten) zullen moeten beslissen wie zich groepswinnaar mag gaan noemen. Foto: VI Images