Groep B: Ronaldo vestigt record, maar niet voor Real Madrid

Real Madrid heeft zijn sportieve plicht gedaan door thuis te winnen van FC Kopenhagen. Cristiano Ronaldo vestigde een Champions League-record door zijn negende doelpunt in de groepsfase te maken.

Groep B: Ronaldo vestigt record, maar niet voor Real Madrid

FC Kopenhagen - Real Madrid 0-2
Voorafgaand aan de zesde en laatste speelronde in de Champions League was Real Madrid al zeker van de groepswinst, maar er stond voor De Koninklijke nog wel wat op het spel tijdens het thuisduel met FC Kopenhagen. Zo kon de Spaanse topclub een doelpuntenrecord van aartsrivaal Barcelona en Manchester United breken, terwijl Cristiano Ronaldo de meest trefzekere speler in de groepsfase van het miljoenenbal zou kunnen worden.

Real moest drie keer scoren om Barça en Man Utd uit de geschiedenisboeken te schieten, terwijl Cristiano Ronaldo slechts één treffer nodig had om Hernán Crespo, Zlatan Ibrahimovic, Filippo Inzaghi en Ruud van Nistelrooy achter zich te laten. Die vier scoorden allen acht keer, terwijl de Portugese sterspeler voorafgaand aan de ontmoeting met FC Kopenhagen al zoveel treffers achter zijn naam had staan.

In de 25ste minuut kwamen de bezoekers via een schitterend schot van Luka Modric op voorsprong. De Kroatische middenvelder krulde fraai raak. Kort na rust maakte Cristiano Ronaldo zijn negende doelpunt in de groepsfase, waardoor Real op gelijke hoogte kwam met Barça en Man Utd. Kort voor tijd kreeg de aanvaller een uitgelezen mogelijkheid om het record op naam van de Madrilenen te zetten. De Portugees miste echter een strafschop.

Door de overwinning eindigt Real Madrid op zestien punten uit zes wedstrijden, terwijl FC Kopenhagen met vier punten als laatste eindigt. Ook Galatasaray heeft vier punten, maar ongeacht de uitslag van het thuisduel met Juventus eindigen de Turken sowieso boven FC Kopenhagen vanwege het onderlinge resultaat.

Galatasaray - Juventus
In Istanbul streden Galatasaray en Juventus om de tweede plaats in Groep B, waarbij de thuisclub - met Wesley Sneijder in de basis - moest winnen om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. De bezoekers uit Turijn hadden aan een gelijkspel genoeg.

Maar de beslissing werd uitgesteld, aangezien scheidsrechter Pedro Proença de wedstrijd na ruim een half uur staakte. Door hagel- en sneeuwval waren de lijnen op het speelveld niet meer zichtbaar, waarop Proença besloot om de kleedkamers op te zoeken.

Toen bleek dat het veld niet speelklaar kon worden gemaakt, werd besloten de wedstrijd definitief te staken. Het duel zal als het aan de UEFA ligt woensdag om 13.00 uur worden hervat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen