Groep B: Real geeft Liverpool geen kans, triomf Misidjan

Real Madrid kan een plek in de achtste finale van de Champions League al bijna niet meer ontgaan na een doodeenvoudige zege bij Liverpool dat de grootste thuisnederlaag leed in Europees verband. Het Ludogorets van Virgil Misidjan won in eigen huis knap van FC Basel.

Liverpool - Real Madrid 0-3
De clash tussen Liverpool en Real Madrid was er een tussen twee Europese giganten, maar een echte wedstrijd werd het op Anfield nooit. Daarvoor was het klasseverschil tussen de vice-kampioen van Engeland en de nummer drie van Spanje simpelweg veel te groot.

Liverpool werd na een moedig begin volledig overklast door de winnaar van het vorige Champions League-toernooi. Cristiano Ronaldo opende in de 23ste minuut de score met een prachtig schot na een perfecte een-twee met James Rodríguez (foto boven). Zeven minuten later maakte Karim Benzema er met een geplaatste kopbal 0-2 van en het werd voor rust ook nog 0-3 via de Fransman. Hij rondde af na een inschattingsfout van Liverpool-doelman Simon Mignolet. Vlak voor rust scoorde Philippe Coutinho bijna namens de thuisclub, maar zijn pegel strandde op de paal.

Mario Balotelli, op de foto in duel met Isco, stelde woensdagavond wederom zwaar teleur en werd halverwege vervangen door Adam Lallana.

De 0-3 voorsprong halverwege bracht Real-trainer Carlo Ancelotti een bijzonder déjà-vu. De laatste keer dat hij in de Champions League tegen Liverpool aantrad, stond hij in de rust immers met gelijke cijfers op voorsprong. Destijds, in de CL-finale 2005, zette Liverpool de wedstrijd na rust op zijn kop door terug te komen tot 3-3 en Ancelotti's toenmalige club AC Milan na strafschoppen te verslaan.

Van een wederopstanding kwam het ditmaal niet. Real was ook na rust de baas op Anfield. Ronaldo ging nadrukkelijk op jacht naar zijn tweede doelpunt, dat hij nodig had om Raúl te evenaren als topscorer aller tijden van de CL met 71 goals. Scoren deed hij niet meer, want met het oog op de Clásico van zaterdag werd hij een kwartier voor het einde vervangen door Sami Khedira.

Door de zege is Real al na drie wedstrijden dicht bij overwintering in het miljoenenbal. De Spanjaarden staan stijf bovenaan in Groep B met negen punten uit drie duels. Liverpool is met drie uit drie derde.

Ludogorets - FC Basel 1-0
In de jacht op overwintering in de Champions League kon FC Basel een zege op Ludogorets goed gebruiken, maar de Zwitserse club kwam al na achttien minuten met tien man te staan. Serey Die kreeg rood na een zware overtreding. Het bood Ludogorets, waar Virgil Misidjan als invaller meedeed, mogelijkheden. De Bulgaren profiteerden op het allerlaatste moment van die overtalsituatie, via een doelpunt van Yordan Minev. Ludogorets komt daardoor net als Basel en Liverpool op drie punten uit drie duels.