Groep B: Moeizame winst Italië, Manolev goud waard

Bulgarije en Italië hebben in Groep B van de WK-kwalificatie hun eerste overwinning geboekt. Bulgarije dankte daarvoor Stanislav Manolev, terwijl Italië moeite had met Malta.

Italië - Malta 2-0Ondanks een bliksemstart heeft Italië in eigen huis met grote moeite gewonnen van Malta. Al na vijf minuten stelde Claudio Marchisio Mattia Destro in staat om zijn eerste doelpunt als international van Italië te maken, waarna de Azzurri op weg leken naar een ruime zege.

Maar dat werd het niet, want Malta-doelman Andrew Hogg bleef eenvoudig op de been terwijl zijn collega Gianluigi Buffon aan de andere kant Roderick Briffa en Michael Mifsud van het scoren moest afhouden. Pas in blessuretijd maakte een eigen goal van Andrew Cohen voor de Italianen aan alle onzekerheid een einde.

Bulgarije - Armenië 1-0Stanislav Manolev vertolkte opnieuw een hoofdrol aan de kant van Bulgarije. Mede dankzij een treffer van de PSV'er, die in Eindhoven zijn basisplaats verloren heeft, speelde de ploeg van bondscoach Lyuboslav Penev vrijdag thuis met 2-2 gelijk tegen Italië en vier dagen later scoorde hij opnieuw. Het doelpunt van Manolev kort voor rust bleek de enige van de wedstrijd.

Overigens beëindigden beide ploegen de wedstrijd niet met elf man. Aan de kant van Armenië kregen Marcos Pinheiro en Gevorg Ghazaryan direct rood, terwijl Svetoslav Dyakov namens de Bulgaren met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd. Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op WK-kwalificatie Europa. Foto: VI Images