Groep B: Liverpool ontsnapt, spectaculaire zege Real

Reacties

Het in eigen land sputterende Real Madrid heeft in de Champions League huisgehouden tegen FC Basel. Steven Gerrard verpestte het debuut van Ludogorets.

Groep B: Liverpool ontsnapt, spectaculaire zege Real

Real Madrid – FC Basel 5-1
Real Madrid heeft de nare smaak van de slechte seizoenstart weggespoeld in de Champions League met een ruime zege op FC Basel. Bij de openingstreffer na een kwartier was de hulp van Marek Suchy nog nodig. Via de verdediger van FC Basel verdween de bal na een schot van Nacho in het Zwitserse doel.

In een tijdsbestek van zeven minuten kreeg Real Madrid de Zwitsers op eigen kracht op de knieën. Met een fraaie treffer na een dito pass van Luka Modric zorgde Gareth Bale voor de opening van de productieve fase. Hij wipte de bal over keeper Tomas Vaclik heen om vervolgens de bal in het lege doel te schieten.

Cristiano Ronaldo bracht vijftig seconden later de FC Basel-defensie in verlegenheid voordat James Rodríguez (foto) uit de rebound voor het sluitstuk tekende. Dat Derlis Gonzalez de achterstand verkleinde maakte het dolle kwartiertje in Santiago Bernabéu er alleen maar doller op. Karim Benzema was na rust nog de enige die de productieve eerste helft een vervolg kon geven.

Liverpool – Ludogorets 2-1
Ludogorets heeft op Anfield een verrassend debuut gemaakt in de Champions League. De Bulgaarse kampioen, met voormalig Willem II-aanvaller Virgil Misidjan in de basis, was in de eerste helft niet veel minder dan Liverpool. Na rust kreeg Ludogorets ook de betere kansen in een magere vertoning van de thuisclub. Zo schoot spit Roman Bezjak op de paal.

Maar het was Mario Balotelli (rechts op foto boven) die het Bulgaarse feestje acht minuten voor tijd dreigde te verpesten. De Italiaanse spits wurmde zich door de defensie van Ludogorets om daarna knap uit te halen. Dani Alabo had in blessuretijd het antwoord op de treffer van Balotelli, maar dankzij een benutte strafschop van Steven Gerrard na een domme overtreding van Ludogorets-doelman Milan Borjan kwamen de Engelsen weer op voorsprong. Dit keer gaf Liverpool het niet meer uit handen en eindigde het debuut van Ludogorets in de Champions League in een drama.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.