Groep B: Late treffer Berezutski helpt CSKA verder

CSKA Moskou was de gelukkige ploeg na een spannende ontknoping in groep B. Een late winnende treffer tegen Internazionale en een gelijkspel bij Lille-Trabzonspor hielp de Russen verder.

Internazionale-CSKA Moskou 1-2Inter begon voor de aanvang al als groepswinnaar, CSKA Moskou was nog kansrijk voor Champions League- en Europa League-voetbal. De Milanezen traden aan met een B-keus, maar kregen middels Yuto Nagatomo en Diego Milito (in zijn honderdste optreden in het shirt van Inter) wel de twee grootste kansen in de eerste helft.

CSKA streed na rust duidelijk voor de laatste kans. Seydou Doumbia opende na rust met zijn vijfde treffer van dit Champions League-seizoen de score in Russisch voordeel, maar Esteban Cambiasso maakte snel gelijk. De middenvelder had van dichtbij succes, nadat een kopbal van Andrea Ranocchia gekeerd werd.

Moskou besefte dat er een stunt bewerkstelligd kon worden, omdat Lille en Trabzonspor maar niet scoorden. Het was verdediger Vasili Berezutski die de held van de Moskovieten werd. Hij kopte vier minuten voor tijd de 1-2 achter doelman Luca Castellazzi.

Lille-Trabzonspor 0-0Doelman Tolga Zengin hield de hoop van Trabzonspor voor rust levend. De sluitpost moest vele malen handelend optreden om Lille van een doelpunt af te houden. Zelf waren de Turken nauwelijks gevaarlijk. Lille weigerde het veldoverwicht uit te drukken in een voorsprong.

Na rust voerde Lille de druk nog verder op, maar Zengin wist van geen wijken. Terwijl de Turken dachten dat kwalificatie voor de volgende ronde in de Champions League een feit was, kwam het onheil uit Milaan. De late goal van CSKA Moskou betekende dat Trabzonspor slechts plaatsing voor de Europa League overhield aan de eigen remise. Lille bleef helemaal met lege handen achter. Foto: VI Images