Groep B: Huntelaar en Afellay kwelgeesten van Arsenal

Arsenal is in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 voor Groep B van de Champions League hard onderuit gegaan. In Londen werd met 0-2 verloren. Olympiakos Piraeus heeft de eerste overwinning in de Champions League binnen. In Frankrijk werd een 1-2 overwinning op Montpellier geboekt.

Arsenal - Schalke 04 0-2Arsenal-manager Arsène Wenger gaf voorafgaand aan de wedstrijd tegen Schalke 04 al aan dat zijn ploeg moest oppassen voor het Nederlandse duo Ibrahim Afellay en Klaas-Jan Huntelaar. Uitgerekend de twee Oranje-internationals velden woensdagavond het vonnis.

Pas een kwartier voor tijd kwamen Die Königsblauen op voorsprong. Op aangeven van Afellay opende Huntelaar de score in het Emirates Stadium. Het doelpunt was terecht, aangezien Schalke de bovenliggende partij was.

Doordat Afellay vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de score verdubbelde was er weinig hoop meer voor The Gunners: 0-2.

Door de zege nemen de Duitsers de koppositie over van Arsenal.

Montpellier - Olympiakos Piraeus 1-2Na 45 minuten zochten de ploegen, die nog niet tot een overwinning kwamen in het prestigieuze toernooi, zonder te hebben gescoord de kleedkamer op. In de tweede helft oogde Montpellier een stuk gretiger.

Het resulteerde in de openingstreffer van Gaëtan Charbonnier. Montpellier leek op een nipte overwinning af te stevenen, maar stond uiteindelijk na negentig minuten met lege handen op eigen veld.

Vassilis Torosidis maakte een klein kwartier voor de tijd de gelijkmaker. Dat Montpellier momenteel op de laatste plaats in Groep B staat, komt door toedoen van Kostantinos Mitroglou. In de negentigste minuut bepaalde hij de eindstand op 1-2. Foto: VI Images