Groep B: Hazard stelt feestje Wales nog even uit

Reacties

Wales is bijna zeker van deelname aan het EK van 2016. De ploeg van bondscoach Chris Coleman bleef in eigen land tegen Israël steken op een doelpuntloos gelijkspel, maar gaat nog altijd aan de leiding in Groep B. Eden Hazard was er namens België voor verantwoordelijk dat de Welshmen de tickets naar Frankrijk nog niet konden boeken.

Groep B: Hazard stelt feestje Wales nog even uit

Cyprus – België 0-1
Bij een gelijkspel of nederlaag van België was Wales na acht speelronden al zeker van het EK-ticket. Dat feestje werd uitgesteld door Hazard. De flankspeler van Chelsea was er met een treffer kort voor het laatste fluitsignaal verantwoordelijk voor dat de ploeg van bondscoach Marc Wilmots nog in de race is om zich als groepswinnaar te plaatsen voor het EK.

Kevin De Bruyne stond aan de basis van de doeltreffende aanval. Hij stuurde Dries Mertens de diepte in op links, waarna de flankspeler Hazard recht voor het doel bediende. Die twijfelde niet, haalde in één keer uit en was trefzeker. Daarmee kroonde hij zich tot matchwinner.

Door de treffer van Hazard komt België na acht speelronden op zeventien punten. Dat is als nummer twee een punt minder dan Wales. Beide landen kunnen nog wel worden ingehaald door Israël. Die ploeg staat met nog twee wedstrijden te spelen – waaronder een duel met België - op dertien punten.

Wales - Israël 0-0
De ploeg van bondscoach Chris Coleman bleef in eigen land tegen Israël steken op een doelpuntloos gelijkspel, maar gaat nog altijd aan de leiding in Groep B. Door de 0-0 komt Wales na acht wedstrijden in Groep B op achttien punten en blijft het daarmee ongeslagen.

Ook sterspeler Gareth Bale kon Wales niet aan de zege helpen tegen Israël.
Ook sterspeler Gareth Bale kon Wales niet aan de zege helpen tegen Israël.

Mocht het team van coach Chris Coleman zich plaatsen voor het EK, dan zou dat een unicum zijn. Nog nooit nam het land deel aan een Europese eindronde. Wel speelde Wales in 1958 het WK in Zweden.

Bosnië-Herzegovina – Andorra 3-0
In de schaduw van Wales en België deed Bosnië goede zaken in de strijd om de derde plaats. De ploeg had in eigen land weinig moeite met Andorra, dat nog geen punt behaalde in de eerdere zeven wedstrijden in de kwalificatiereeks. Al voor rust was de eindstand bereikt, waarbij de doelpunten steeds via hetzelfde concept tot stand kwamen.

Binnen het kwartier stond de ploeg van bondscoach Mehmed Bazdarevic al op voorsprong. Na een voorzet vanaf de rechterkant kopte centrale verdediger Ermin Bicakcic de bal tegen het net. Een kwartier later was het opnieuw raak voor Bosnië en opnieuw stichtte een voorzet vanaf rechts gevaar.

De bal werd niet goed weggewerkt en belandde via de kluts voor de voeten van spits Edin Dzeko. De aanvaller van AS Roma haalde uit en trof van dichtbij doel. In de 45ste minuut bepaalde Senad Lulic de eindstand met een snoeihard schot op 3-0. Hij haalde uit nadat de bal via een voorzet vanaf – inderdaad – de rechterkant en een kopbal van een medespeler bij hem was beland.

Beide landen haalden het einde met tien man. Na ruim een uur spelen kregen Muhamed Besic (Bosnië) en Victor Rodriguez (Andorra) de rode kaart na een opstootje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.