Groep B: Geen nieuwe stunt Trabzonspor tegen Inter

Trabzonspor is er niet in geslaagd zijn eerdere stunt tegen Internazionale - een 0-1 zege in Milaan tijdens de eerste speelronde - te herhalen. Ondanks een overwicht aan passie en ijver moest de Turkse formatie het doen met een 1-1 gelijkspel, daarmee verzuimde het om de voorsprong als nummer twee van poule B op Lille en CSKA Moskou te vergroten tot drie punten.

Vóór aanvang van de wedstrijd was Inter officieel geplaatst voor de volgende ronde, door de nederlaag van CSKA Moskou tegen Lille eerder op de avond. De Italianen kwamen na achttien minuten op voorsprong dankzij Ricardo Álvarez. De Argentijnse middenvelder zette een combinatie op met zijn landgenoot Diego Milito, waarna hij Tolga Zengin passeerde.

Ondanks meer balbezit werd Inter voor het Turkse doel weinig gevaarlijk, terwijl Trabzonspor beduidend vaker op doel schoot. De gelijkmaker, drie minuten na de openingstreffer, was verdiend zij het met veel geluk. Halil Altintop waagde een afstandsschot, dat via het lichaam van Walter Samuel van richting werd veranderd waardoor de uit positie geraakte Júlio César kansloos werd.

Internazionale, waar voormalig Ajacied Christian Chivu de gele kaart ontving voor een slecht uitgevoerde schwalbe, voetbalde duidelijk niet op honderd procent. Trabzonspor speelt op 7 december de uitwedstrijd tegen Lille, bij een zege zijn de Turken door. Bij een gelijkspel zijn ze afhankelijk van het resultaat van CSKA Moskou in Milaan. Foto: VI Images