Groep B: doek valt voor bekerhouder Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft de uitschakeling in de Europa League niet kunnen voorkomen. Aris Saloniki bleef de Spaanse bekerhouder voor.

Bayer Leverkusen-Atlético MadridAtlético Madrid was alleen gebaat bij een beter resultaat tegen Bayer Leverkusen dan Aris Saloniki tegen Rosenborg BK. De Spaanse formatie kwam niet verder dan een gelijkspel en verdween via de zijdeur uit de Europa League. Zonder te overtuigen waren in de eerste helft de beste kansen nog wel voor de gasten. Met name Diego Forlán kweet zich niet goed van zijn taak als goalgetter.

Bayer Leverkusen, dat al verzekerd was van de groepswinst, bracht Atlético Madrid in 69ste minuut verder in de problemen. Drie minuten later poetste invaller Fran Mérida nog wel de openingstreffer van Patrick Helmes weg. Maar het was te weinig om de uitschakeling te voorkomen, zeker ook doordat Aris Saloniki wel won.

Aris Saloniki-Rosenborg BK 2-0Aris Saloniki kon na de eerste helft de kleedkamer met een geruster hart opzoeken. Dankzij een treffer van Danijel Cesarec leidden de Grieken tegen Rosenborg BK en daarmee was een plaats in de knock-outfase nagenoeg zeker. Na rust probeerde Rosenborg BK tevergeefs zijn sportieve plicht te doen. Aris Saloniki maakte via Ricardo Faty in de laatste minuut een einde aan de onzekerheid. Foto: VI Images